Bezienswaardigheden in Basse-Normandie

De regio Basse-Normandie is een zeer geliefde vakantiebestemming.Bezienswaardigheden in Basse-Normandie Bezienswaardigheden in Basse-Normandie zijn er dan ook in overvloed. Deze regio kent een zeer rijke geschiedenis, waarin de Tweede Wereldoorlog een zeer grote rol speelt. De regio Basse-Normandie bestaat uit de departementen Calvados, Manche en Orne. Op deze pagina zijn de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Basse-Normandie per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de mooiste bezienswaardigheden in Basse-Normandie vinden!

Bezienswaardigheden in Calvados

Het departement Calvados staat bekend vanwege de Geallieerde landing in Normandie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is dan ook niet voor niets dat veel bezienswaardigheden in Calvados met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement kunt u onder meer Batterie de Longues-sur-Mer bezoeken. Ook bezoekjes aan het bekende invasiestrand Omaha Beach en de indrukwekkende Point du Hoc zijn de moeite waard!

Bezienswaardigheden in Manche

In het departement Manche is genoeg te zien en te beleven. Zo is uw vakantie in deze mooie streek niet compleet zonder Mont Saint-Michel bezocht te hebben. Dit wereldberoemde plaatsje ligt op een getijdeneiland voor de kust van het departement Manche. Ook is een bezoekje aan Utah Beach de moeite waard. Dit was een van de invasiestranden waar de Geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog aan land kwamen.

Bezienswaardigheden in Orne

Ook in het departement Orne is veel te zien. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement kunt u onder meer het Château de Carrouges bezoeken. Dit mooie kasteel staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gebied. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust een middag de tijd nemen. Een bezoekje aan dit mooie kasteel is leuk voor jong en oud!

Zonnig Zuid-Frankrijk