Airborne Museum

Het Airborne Museum is een indrukwekkend museum in het plaatsje Sainte-Mère-Église, in het departement Manche. Dit museum is gewijd aan de Geallieerde landing in Normandië, tijdens de Tweede Wereldoorlog en ligt op slechts een paar kilometer van het invasiestrand Utah Beach.

Geschiedenis van het Airborne Museum

In de nacht van 5 op 6 juni 1944 landden verschillende Geallieerde luchtlandingsdivisies in het binnenland van Normandië. Deze soldaten kregen als taak om de Duitse verdediging te ontregelen, wat ten goede zou moeten komen van de Geallieerde landingen op de invasiestranden Omaha Beach, Utah Beach, Gold Beach, Sword Beach en Juno Beach. Ondanks zware verliezen slaagde de Geallieerde invasie van Normandië, niet in de laatste plaats dankzij de inspanningen van de luchtlandingstroepen. Na de Tweede Wereldoorlog werd veel oorlogstuig bijeengebracht, waaronder enkele tanks en een Waco zweefvliegtuig. Dit bijzondere eerbetoon aan de heldendaden van de luchtlandingstroepen is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Manche.

Het Airborne Museum vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Manche, of elders in de regio Basse-Normandie? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende museum meer dan de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Naast het feit dat u talloze oorspronkelijke wapens, tanks en vliegtuigen kunt bezichtigen, hoort u ook talloze emotionele verhalen en persoonlijke herinneringen van de soldaten. Een bezoek aan dit museum is een onvergetelijke ervaring, die u zich nog lang zult kunnen blijven herinneren. Bovendien is een bezoek aan dit museum erg goed te combineren met een wandeling door het mooie plaatsje Sainte-Mère-Église, of het bekende invasiestrand Utah Beach!
Airborne Museum

Het Airborne Museum bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende museum in het plaatsje Sainte-Mère-Église zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Manche ook interessant: