Batterie de Crisbecq

Batterie de Crisbecq is een indrukwekkende Duitse geschut batterij uit de Tweede Wereldoorlog. Deze batterij ligt bij het plaatsje Saint-Marcouf in het departement Manche.Batterie de Crisbecq Deze batterij maakte deel uit van de bekende Atlantikwall en kent een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van Batterie de Crisbecq

Nadat de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog Frankrijk veroverd hadden, bouwden zij een indrukwekkende verdedigingslinie langs de westkust van Europa. Deze verdedigingslinie kreeg de naam Atlantikwall. Deze batterij was een belangrijk onderdeel van deze verdedigingslinie en werd bewapend met meerdere kanonnen. Ook bouwde men 21 bunkers bij deze batterij, die middels loopgraven met elkaar verbonden waren. Ondanks zware bombardementen door de Geallieerden, in het voorjaar van 1944, bleef deze batterij grotendeels operationeel. Op 12 juni slaagden de Geallieerden er na meerdere mislukte pogingen in om deze kazematten te veroveren. Hoewel de Geallieerden vrijwel direct na de verovering een gedeelte van de batterij opbliezen, werd een groot deel van deze indrukwekkende kazematten gespaard. De batterij is door de jaren heen goed bewaard gebleven, waardoor deze kazematten tot op de dag van vandaag bekend staan als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Manche.

Batterie de Crisbecq vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze indrukwekkende geschut batterij absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Manche, of elders in de regio Basse-Normandie. Voor een uitgebreid bezoek aan deze indrukwekkende batterij kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek krijgt u een goed beeld van hoe het er in de Duitse bunkers aan toe ging en hoe deze kazematten er oorspronkelijk uit hebben gezien. Ook is een gedeelte van de loopgraven gerestaureerd en worden er diverse voorwerpen tentoongesteld. Een bezoekje aan deze batterij is een indrukwekkende ervaring en is geschikt voor jong en oud!

Batterie de Crisbecq bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende geschut batterij uit de Tweede Wereldoorlog bij het plaatsje Saint-Marcouf zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Manche ook interessant: