Batterie de Longues-sur-Mer

Batterie de Longues-sur-Mer is een serie van Duitse bunkers met kanonnen bij de gelijknamige plaats in het departement Calvados en maakte deel uit van de Atlantikwall.Batterie de Longues-sur-Mer Deze batterij lag op een belangrijke strategische locatie, op een hoge klif bij het invasiestrand Omaha Beach. De Batterie de Longues-sur-Mer staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Calvados!

Geschiedenis van Batterie de Longues-sur-Mer

In september 1943 begon de Duitse bezetter met het bouwen van een serie bunkers bij Longues-sur-Mer. Zij bewapenden deze bunkers met zware kanonnen. Deze kanonnen konden in het geval van een invasie Geallieerde kruisers en andere vaartuigen beschieten. In april 1944 werd de bouw van deze bunkers en de kanonnen afgerond. De batterij werd bemand door soldaten van de Duitse Kriegsmarine en bevatte vier grote kanonnen, elk beschermd door meerdere kazematten. Doordat deze kanonnen een bereik hadden van maar liefst meer dan twintig kilometer, vormden deze kanonnen een bedreiging voor elk schip dat hier in de buurt kwam. Daarom bombardeerden de Geallieerden de bunkers in de nacht voorafgaand aan de invasie met maar liefst 1.500 ton aan bommen. Niet lang na de Geallieerde landing in Normandië gaf de Duitse bemanning van deze batterij zich over aan Britse soldaten.

Batterie de Longues-sur-Mer vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Calvados en bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog? Dan is een bezoekje aan deze indrukwekkende bunkers absoluut de moeite waard. Deze bunkers en kanonnen zijn goed bewaard gebleven en zijn gratis te bezoeken. Bij mooi weer kunt u bij deze bunkers genieten van een prachtig uitzicht. Ook krijgt u een goed beeld van het bereik van deze batterij. Voor een uitgebreid bezoek aan deze bunkers met hun indrukwekkende kanonnen kunt u gerust enkele uren de tijd nemen.

Batterie de Longues-sur-Mer bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende batterij bij het plaatsje Longues-sur-Mer zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Calvados ook interessant: