Batterij van Azeville

De batterij van Azeville is een serie bunkers bij het plaatsje Azeville in het departement Manche.Batterij van Azeville Deze bunkers maakte deel uit van de Duitse verdedigingslinie tijdens de Tweede Wereldoorlog, de zogenaamde Atlantikwall. Deze verdedigingslinie moest het westelijke deel van Europa verdedigen tegen een mogelijke invasie van de geallieerden.

Geschiedenis van de batterij van Azeville

In het jaar 1941 begon men met de bouw van de batterij van Azeville. Hiermee was deze batterij een van de eerste verdedigingswerken die door de Duitsers aan de Franse westkust gebouwd werd. De batterij bestond eerst uit vier kanonnen, welke in een open veld werden geplaatst. Na een bezoek van de Duitse generaal Erwin Rommel besloot men om de kanonnen beter te beschermen, door deze in bunkers te plaatsen. Op 6 juni 1944 landden de geallieerde soldaten op het nabijgelegen strand, dat de codenaam Utah Beach had gekregen. Na een hels bombardement van geallieerde kruisers en de hier op volgende aanval van Amerikaanse grondtroepen, gaf het Duitse garnizoen dat hier gelegerd was zich over. Hiermee was de batterij op 9 juni 1944 onschadelijk gemaakt en vormde deze geen gevaar meer voor de geallieerden.

De batterij van Azeville vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag is de batterij van Azeville te bezoeken voor geïnteresseerden. Deze voormalige batterij is ingericht als museum, waar u veel te weten kunt komen over de landing in Normandië. Met een audiogids kunt u deze indrukwekkende locatie zelf verkennen. Zo kunt u zowel de aanwezige bunkers als de onderaardse gangen van binnenuit verkennen. Een erg indrukwekkend ervaring! Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Manche, of elders in de regio Basse-Normandie, is een bezoekje aan deze indrukwekkende locatie meer dan de moeite waard!

De batterij van Azeville bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende geschut batterij bij het plaatsje Azeville in het departement Manche zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Manche ook interessant: