Château de Carrouges

Château de Carrouges is een mooi kasteel bij het plaatsje Carrouges in het departement Orne.Château de Carrouges Dit kasteel, dat een rijke geschiedenis kent, staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van Château de Carrouges

Al in de veertiende eeuw was er sprake van een kasteel bij het plaatsje Carrouges. Het plaatsje lag aan de zuidelijke grens van het graafschap van Normandië, dat geregeerd werd door de Engelse koning Willem de Veroveraar. Dit graafschap grensde aan de landen die onder het bewind stonden van de Franse kroon. Als gevolg van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland was het kasteel zwaar beschadigd geraakt. In de vijftiende en zestiende eeuw maakte het kasteel een ware transformatie door. Het kasteel, dat voorheen slechts een militaire functie had, werd omgebouwd tot tot een voorbeeld van renaissancistische architectuur in Normandië. Zo bouwde men prachtige kamers waar de edelen konden verblijven. Ook werd er een mooie binnentuin aangelegd. Nadat het kasteel vijf eeuwen lang in het bezit was geweest van de Franse familie La Veneur, werd het kasteel in 1936 voor ongeveer 200.000 francs verkocht aan de staat.

Château de Carrouges vandaag de dag

Vandaag de dag staat het Château de Carrouges bekend als een van de mooiste kastelen in de regio Basse-Normandie. Het kasteel is opengesteld voor bezoekers. Voor een uitgebreid bezoek aan dit schitterende kasteel kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Wanneer u besluit om het kasteel van Carrouges te bezoeken, kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de geschiedenis van dit prachtige kasteel. Enkele vertrekken zijn bijzonder mooi gemeubileerd, waardoor u zich zo terug in de tijd waant. Een bezoekje aan dit mooie kasteel is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Orne!

Château de Carrouges bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel in het departement Orne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Orne ook interessant: