Château de Falaise

Château de Falaise is een indrukwekkend kasteel bij de plaats Falaise, in het departement Calvados. Het kasteel staat ook wel bekend als het Château Guillaume-le-Conquérant en kent een rijke geschiedenis. Volgens velen behoort dit kasteel tot de mooiste historische monumenten van de regio Basse-Normandie.

Geschiedenis van château de Falaise

De geschiedenis van het château de Falaise begon in het jaar 1120 na Christus. In opdracht van Hendrik I van Engeland bouwde men een toren gebouwd die als residentie voor de hertogen van Normandië moest dienen. Bij deze eerste toren, ook wel de Grand Donjon genoemd, werd later in opdracht van Hendrik II Plantegenet een tweede toren gebouwd. Aan het begin van de dertiende eeuw bouwde men ook een derde toren en kwam château de Falaise bekend te staan als een van de belangrijkste vestingen in dit gedeelte van Normandië. In de zeventiende eeuw verloor het kasteel zijn strategische waarde en raakte het in verval. In 1840 werd het kasteel uitgeroepen tot historisch monument en werd het kasteel weer volledig hersteld. Ondanks het feit dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar werd gevochten in de omgeving van het kasteel, raakte het château gelukkig slechts licht beschadigd.

Château de Falaise vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit mooie kasteel bekend als een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in het departement Calvados. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek is een bezoekje aan dit mooie kasteel dan ook absoluut de moeite waard en is leuk voor het hele gezin. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Aan het begin van uw bezoek krijgt u een tablet waarmee u alles te weten kunt komen over de geschiedenis van dit bijzondere bouwwerk. Vanuit het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving!
Château de Falaise

Château de Falaise bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Calvados zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Calvados ook interessant: