Château de Fontaine-Henry

Château de Fontaine-Henry is een mooi Renaissancekasteel bij het plaatsje Fontaine-Henry, in het departement Calvados.Château de Fontaine-Henry Dit kasteel staat bekend om zijn zeer hoge daken en de rijk gebeeldhouwde gevel en behoort volgens de kenners tot de mooiste kastelen in Normandië.

Geschiedenis van Château de Fontaine-Henry

Men begon met de bouw van het kasteel van Fontaine-Henry in de dertiende eeuw na Christus. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd als fort dat de omliggende omgeving moest verdedigen. Sinds de start van de bouw is het kasteel voortdurend uitgebreid en verbeterd. In de zestiende eeuw verloor het kasteel zijn strategische waarde en sindsdien is het omgebouwd tot een van de mooiste Renaissancekastelen in Normandië. Het kasteel is nooit doorverkocht, maar is van generatie op generatie doorgegeven. In de achttiende eeuw werden de kenmerkende gevels en daken gebouwd, waarna in de negentiende eeuw de prachtige tuinen werden aangelegd. Door de eeuwen heen is dit kasteel bijzonder goed bewaard gebleven, waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Calvados!

Château de Fontaine-Henry vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Calvados? Of elders in de regio Basse-Normandie? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel absoluut de moeite waard. Een bezoekje aan dit kasteel is leuk voor het hele gezin. Wanneer u het kasteel bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding die ongeveer 45 minuten duurt. Tijdens deze rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de geschiedenis van dit kasteel. Ook kunt u verschillende bijzonder mooie ruimtes bezichtigen. De verschillende kamers zijn rijkelijk gedecoreerd met kunst en meubilair uit de uit de achttiende eeuw!
Château de Fontaine-Henry

Château de Fontaine-Henry bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel in het departement Calvados zelf bezoeken, en ervaren waarom dit kasteel volgens de kenners tot de mooiste kastelen in Normandië behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Calvados ook interessant: