Château de Pirou

Château de Pirou is een mooi kasteel bij het plaatsje Pirou in het departement Manche in de regio Basse-Normandie. Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit departement en is dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Geschiedenis van Château de Pirou

Het kasteel van Pirou werd in de twaalfde eeuw gebouwd in opdracht van de heren van Pirou. Men bouwde dit kasteel op deze locatie om zo de westkust van het schiereiland Cotentin te kunnen beschermen, evenals de plaats Coutances. De locatie van het kasteel lag vroeger dichter bij zee dan nu het geval is. Toen de kustlijn zich terugtrok verloor het kasteel dan ook zijn strategische waarde. Château de Pirou werd dan ook niet verder versterkt door de eeuwen heen. Ook werd het kasteel niet vernietigd als gevolg van de Franse Revolutie. Omdat het kasteel in de loop der eeuwen in verval dreigde te raken, riep men het kasteel in het jaar 1968 uit tot historisch monument. Vervolgens begon men met het restaureren van het kasteel. Dankzij deze omvangrijke herstelwerkzaamheden staat het kasteel van Pirou tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden van Basse-Normandie.

Château de Pirou vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Manche, of elders in de regio Basse-Normandie? Dan is een bezoekje aan dit mooie kasteel meer dan de moeite waard. Een uitstapje naar dit kasteel is leuk voor het hele gezin. Bij het kasteel is ook een mooi, lokaal gemaakt wandtapijt te bezichtigen, in de stijl van het tapijt van Bayeux. Op dit wandtapijt zijn verschillende historische gebeurtenissen in beeld gebracht, zoals de invasie van de Vikingen van Normandië. Het kasteel is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen!

Château de Pirou bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel in het departement Manche zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Manche ook interessant: