Kasteel van Caen

Het kasteel van Caen is een indrukwekkend kasteel in het centrum van de gelijknamige plaats in het departement Calvados. Dit kasteel is een historisch monument en staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden van de regio Basse-Normandie.

Geschiedenis van het kasteel van Caen

De geschiedenis van het kasteel van Caen begint in de elfde eeuw. Men begon met de bouw van het kasteel in het jaar 1060. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van de Engelse koning Willem de Veroveraar. Onder toeziend oog van zijn zoon, de Engelse koning Henry I, werd er een kerk en een grote donjon bij het kasteel gebouwd. Ondanks de vele verdedigingswerken werd het kasteel in het jaar 1204 veroverd door de soldaten van de Franse koning. Als gevolg van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland raakte het kasteel zwaar beschadigd. Later werd de donjon als gevolg van de Franse Revolutie afgebroken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het kasteel wederom zwaar beschadigd als gevolg van bombardementen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel weer opgebouwd, waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Calvados.

Het kasteel van Caen vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de buurt van de stad Caen, of elders in de regio Basse-Normandie, is een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel absoluut de moeite waard. Het kasteel is maar liefst 5,5 hectare groot en is daarmee en van de grootste kastelen van West-Europa. Tegenwoordig biedt het kasteel onderdak aan twee musea: het Musée des Beaux-Arts de Caen en het Musée de Normandie. Beide musea zijn de moeite waard om te bezoeken. Vanaf de kasteelmuren kunt u tijdens de mooie zomerdagen genieten van een prachtig uitzicht over de stad Caen!
Kasteel van Caen

Het kasteel van Caen bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in Caen zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Calvados ook interessant: