Kathedraal van Bayeux

De kathedraal van Bayeux staat ook wel bekend als de Notre-Dame de Bayeux. Deze mooie kathedraal staat in de gezellige binnenstad van de gelijknamige plaats in het departement Calvados.

Geschiedenis van de kathedraal van Bayeux

De geschiedenis van de kathedraal van Bayeux begon in het jaar 1077, toen de romaanse kathedraal werd ingewijd. Deze romaanse kathedraal ging in echter in het jaar 1105 in vlammen op. Na een grootschalige restauratie brandde de kathedraal in het jaar 1160 wederom af. Alleen de crypte werd gespaard. Dit maal besloot men om de romaanse kathedraal te verbouwen in een gotische kathedraal. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland kwam de bouw van de kathedraal van Bayeux stil te liggen. Tijdens de oorlog gebruikte men de kathedraal als vesting. In de zeventiende eeuw werd de kathedraal geplunderd en verwoest door de Hugenoten. Desondanks werd de kathedraal ook dit maal weer volledig gerestaureerd. Mede dankzij deze omvangrijke herstelwerkzaamheden staat de kathedraal van Bayeux tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste bouwwerken in de regio Basse-Normandie.

De kathedraal van Bayeux vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door bij de plaats Bayeux, of elders in het departement Calvados? Dan is een bezoekje aan deze indrukwekkende kathedraal absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie kathedraal, die zowel aan de buitenkant als de binnenkant bijzonder mooi is, kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Zo kunt u onder meer de oorspronkelijke crypte met zijn mooie fresco’s bezichtigen. Een bezoekje aan deze mooie abdij is prima te combineren met een leuke stadswandeling door het prachtige historische centrum van de stad Bayeux!

De kathedraal van Bayeux bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende kathedraal in de mooie plaats Bayeux zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Calvados ook interessant: