Kathedraal van Sées

De kathedraal van Sées is een indrukwekkend bouwwerk dat hoog boven het gelijknamige plaatsje in het departement Orne uittorent. Deze kathedraal kent een rijke geschiedenis en staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Basse-Normandie.

Geschiedenis van de kathedraal van Sées

In het jaar 1210 begon men met de bouw van een kathedraal in het plaatsje Sées. Het was echter niet het eerste religieuze bouwwerk dat men op deze locatie bouwde. Zo is er ooit sprake geweest van een Romeinse tempel op deze locatie. In de vijfde eeuw na Christus bouwde men een eerste kerk op deze plek. Deze kerk werd echter in het jaar 878 na Christus verwoest door de Noormannen, die dit gebied teisterden. De bouw van de kathedraal van Sées werd afgerond in de veertiende eeuw. Het bouwwerk raakte door de eeuwen heen meerdere malen zwaar beschadigd. Zo kreeg de kathedraal te maken met de verwoestende gevolgen van zowel de Honderdjarige Oorlog als de Godsdienstoorlogen. In de achttiende eeuw was dermate vervallen dat men besloot om de kathedraal te sluiten.

Sindsdien is de kathedraal meerdere malen gerestaureerd, waardoor dit indrukwekkende bouwwerk tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Orne.

De kathedraal van Sées vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Orne, of elders in de regio Basse-Normandie? Dan is een bezoekje aan deze indrukwekkende kathedraal absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. De kathedraal staat bekend om zijn mooie collectie brandglasramen, die teruggaan tot aan de veertiende eeuw. Een bezoekje aan deze mooie kathedraal is uitstekend te combineren met een wandeling door het leuke plaatsje Sées!
Kathedraal van Sées

De kathedraal van Sées bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende kathedraal met zijn rijke geschiedenis in het departement Orne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Orne ook interessant: