Normandy American Cemetery

Het Normandy American Cemetery is een indrukwekkende Amerikaanse militaire begraafplaats.Normandy American Cemetery Deze begraafplaats is tevens een monument ter nagedachtenis aan de Amerikaanse soldaten die sneuvelden bij de landing in Normandië in de Tweede Wereldoorlog. Deze begraafplaats ligt bij het plaatsje Colleville-sur-Mer, niet ver van Omaha Beach. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Frankrijk het stuk land waar de begraafplaats op ligt, toegekend aan de Verenigde Staten. Deze indrukwekkende begraafplaats is ongeveer zeventig hectare groot. De begraafplaats bevat onder meer een kapel, een herdenkingstuin en een gedenkteken.

Geschiedenis van het Normandy American Cemetery

Tijdens de Tweede Wereldoorlog landden de Geallieerden in Normandië, als onderdeel van operatie Overlord. De soldaten kwamen aan land op een vijftal standen, die de bekende codenamen Omaha, Utah, Gold, Juno en Sword hadden gekregen. Na de landing op 6 juni 1944, legden de Amerikanen op 8 juni 1944 een tijdelijke begraafplaats aan bij het plaatsje Saint-Laurent-sur-Mer. Deze begraafplaats lag niet ver van Omaha Beach, waar vele Amerikaanse soldaten gesneuveld waren. Na de Tweede Wereldoorlog besloot men om, ter ere van de gevallenen, een volwaardige begraafplaats op te richten. Frankrijk schonk een terrein bij het plaatsje Colleville-sur-Mer aan de Verenigde Staten, waar de huidige begraafplaats werd ingericht. Op deze begraafplaats werden 9.387 Amerikaanse soldaten begraven, waarvan er 307 niet geïdentificeerd konden worden. Het indrukwekkende Normandy American Cemetery werd bekend bij het grote publiek doordat hier enkele scènes uit de bekende oorlogsfilm Saving Private Ryan zijn opgenomen.

Het Normandy American Cemetery vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Calvados, of elders in de regio Basse-Normandie? Dan is een bezoekje aan deze indrukwekkende locatie absoluut de moeite waard. De begraafplaats is opengesteld voor alle geïnteresseerden. In het bezoekerscentrum is veel informatie te vinden over de soldaten die hier liggen begraven. Hier kunt u alles te weten komen over de slag om Normandië. Deze Amerikaanse begraafplaats is zeer indrukwekkend. Een bezoekje aan deze indrukwekkende locatie zal u zich nog lang kunnen herinneren.
Normandy American Cemetery

Het Normandy American Cemetery bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende begraafplaats bij het plaatsje Colleville-sur-Mer in het departement Calvados zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Calvados ook interessant: