Overlord Museum

Het Overlord Museum is een indrukwekkend museum over de geallieerde landing in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog.Overlord Museum Het museum ligt in het plaatsje Colleville-sur-Mer, niet ver van Omaha Beach, in het departement Calvados. In dit museum kunt u alles te weten komen over operatie Overlord en vele verschillende voertuigen en wapens bezichtigen.

Geschiedenis van het Overlord Museum

Op 6 juni 1944 begon de geallieerde landing in Normandië, met de codenaam Operation Overlord. Middels deze militaire operatie wilden de Geallieerden een tweede front openen tegen de Duitse bezetters. Met deze grootschalige landingsoperatie begon de bevrijding van West-Europa. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog zijn vele wapens en voertuigen die gebruikt zijn in de strijd bewaard gebleven. In de decennia na de oorlog is dit gedeelte van Normandië bekend geworden om zijn indrukwekkende bezienswaardigheden die doen herinneren aan deze militaire operatie. Zo trekken bezienswaardigheden als Pointe du Hoc, Omaha Beach en het Normandy American Cemetery al jaren vele geïnteresseerde bezoekers. In 2013 besloot men om het Overlord Museum op te richten, waar men een uitgebreide collectie aan voertuigen en wapens uit de Tweede Wereldoorlog tentoon stelt aan bezoekers.

Het Overlord Museum vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Calvados? Of elders in de regio’s Basse-Normandie of Haute-Normandie? Dan is een bezoekje aan dit interessante museum absoluut de moeite waard. Tijdens uw bezoek aan dit museum kunt u alles te weten komen over operatie Overlord. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust meerdere uren de tijd nemen. Een bezoekje aan dit museum is interessant voor jong en oud. Bovendien kunt u een bezoekje aan dit museum uitstekend combineren met een uitstapje naar het strand Omaha Beach!

Het Overlord Museum bezoeken?

Wilt u dit interessante museum in Colleville-sur-Mer zelf bezoeken en alles te weten komen over de geallieerde landing in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Calvados ook interessant: