Suisse Normande

La Suisse Normande, ook wel bekend als de “Zwitserse Normandië,” is een schilderachtige streek in in het departement Calvados in de regio Basse-Normandie.Suisse Normande Deze streek staat bekend om zijn prachtige landschap, dat sterk contrasteert met het typische beeld dat mensen hebben van Normandië, dat vooral geassocieerd wordt met zijn glooiende weilanden en de D-Day-stranden. De naam Suisse Normande betekent eigenlijk “Normandisch Zwitserland”. Dit gebied dankt zijn naam aan het feit dat het landschap sterk doet denken aan de bergen en heuvels van Zwitserland.

Geschiedenis van Suisse Normande

De vroegste bewijzen van menselijke bewoning in de dit gebied gaan terug tot de prehistorie. Archeologische vondsten tonen aan dat mensen hier al duizenden jaren geleden leefden. Zij maakten gebruik van de vruchtbare valleien en de natuurlijke hulpbronnen van de regio.
Tijdens de Romeinse overheersing van Gallië had de Suisse Normande een zekere mate van betekenis. Dit kwam vooral vanwege de aanwezigheid van de rivier de Orne. Deze rivier was een belangrijke transportroute. Er zijn enkele overblijfselen uit deze periode gevonden.
Suisse Normande was tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk een betwist gebied. Verschillende veldslagen en belegeringen vonden plaats in deze regio, waaronder de Slag bij Formigny in 1450, die leidde tot de herovering van Normandië door Frankrijk.

Suisse Normande vandaag de dag

Vandaag de dag staat Suisse Normande vooral bekend om zijn natuurlijke schoonheid en is het een populaire bestemming voor toeristen die willen genieten van outdoor-activiteiten en de schilderachtige landschappen. De rijke geschiedenis van de regio is nog steeds zichtbaar in de vorm van kastelen, abdijen en andere historische bezienswaardigheden die u kunt verkennen tijdens een bezoek aan deze prachtige streek. Voor een uitgebreid bezoek aan deze prachtige streek kunt u gerust meerdere dagen de tijd nemen. Uw vakantie in de regio Basse-Normandie is eigenlijk niet compleet zonder dit prachtige gebied bezocht te hebben!

Suisse Normande bezoeken?

Wilt u deze schilderachtige streek in het departement Calvados in de regio Basse-Normandie zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Calvados ook interessant: