Manche

Het departement Manche is een van de vijf departementen in Normandië.Manche De andere vier departementen zijn Calvados, Eure, Orne en Seine-Maritime. Samen met de departementen Calvados en Orne vormt het departement Manche de regio Basse-Normandie. Dit mooie departement is omgeven door de departementen Calvados, Orne, Mayenne en Ille-et-Vilaine. In het westen, noorden en noordoosten grenst het departement aan het Kanaal. De meest bekende bezienswaardigheid in dit departement is het prachtige Mont Saint-Michel.

Geschiedenis van Manche

Het hedendaagse departement Manche werd al vroeg in de geschiedenis bewoond door meerdere Keltische volkeren. Door de eeuwen heen heeft deze streek veelvuldig te maken gehad met invallen. Zo werd de streek aan het begin van onze jaartelling binnengevallen door de Romeinen. Na de val van het Romeinse Rijk waren het de Noormannen die een spoor van vernieling achter lieten in deze streek. Ook heeft het dit departement zwaar geleden onder de gevolgen van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland en de Godsdienstoorlogen. Op 6 juni 1944 landden de geallieerden op de invasiestranden. Ook landden de geallieerde parachutisten onder meer bij de plaats Saint-Mère-Église. Mede dankzij de voor de geallieerden succesvol verlopen landing in Normandië werd het tij tijdens de Tweede Wereldoorlog gekeerd. De Tweede Wereldoorlog speelt dan ook een grote rol in de geschiedenis van dit departement.

Manche vandaag de dag

Vandaag de dag is dit prachtige departement een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Normandie. Er is dan ook zeer veel te zien en te beleven. Zo kunt u wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement onder meer de wereldberoemde Mont Saint-Michel bezoeken. Ook een uitstapje naar Sainte-Mère-Église is de moeite waard. Hier kunt u onder meer het indrukwekkende Airborne museum bezoeken. Ook zijn er talloze mooie plaatsen te vinden in dit departement, zoals Barfleur en Coutances!

Manche bezoeken?

Wilt u het prachtige departement Manche zelf verkennen en bijvoorbeeld de indrukwekkende herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in deze streek!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Manche ook interessant: