Orne

Het departement Orne is een van de drie departementen van de regio Basse-Normandie en een van de in totaal vijf departementen in Normandië.Orne De andere departementen in de regio Basse-Normandie zijn Calvados en Manche. Dit departement is omgeven door de departementen Eure, Eure-et-Loir, Sarthe, Mayenne, Manche en Calvados. Dit departement is het enige departement in Normandië dat niet aan zee grenst. In elk van deze genoemde departementen is veel te zien en te beleven, waardoor dit mooie departement een ideale uitvalsbasis is voor een veelzijdige vakantie!

Geschiedenis van Orne

Dit departement kent een zeer rijke geschiedenis. Zo werd het departement tot voor onze jaartelling bewoond door verschillende Gallische stammen. Nadat de Romeinen zich in deze streek vestigden ontstonden er al snel verschillende plaatsjes, onder meer langs de rivier Sarthe. Evenals de andere departementen in Normandië werd ook dit departement geteisterd door invallen van Noormannen. Deze streek heeft de Honderdjarige Oorlog relatief goed doorstaan.Als gevolg van de Godsdienstoorlogen werden echter vele kerken geplunderd. Het departement Orne zelf was in het jaar 1790 een van de in totaal 83 departementen die gecreëerd werden als gevolg van de Franse Revolutie.

Orne vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit departement bekend om de verschillende mooie plaatsen. Zo zijn plaatsen als Alençon en Argentan absoluut de moeite waard om te bezoeken. In beide plaatsen kunt u gerust een middagje doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Dit departement staat ook bekend om zijn prachtige natuurgebieden. Zo kunt u heerlijk wandelen in natuurgebieden als het Parc Naturel Régional du Perche, dat in het zuidoosten van dit departement gelegen is. Dit prachtige departement is dan ook een ideale vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers!

Orne bezoeken?

Wilt u het mooie departement Orne zelf verkennen en de leuke bezienswaardigheden en plaatsen in deze streek bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in deze streek!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Orne ook interessant: