Steden en dorpen in Basse-Normandie

De regio Basse-Normandie is een zeer geliefde vakantiebestemming.Steden en dorpen in Basse-Normandie In deze veelzijdige regio is enorm veel te zien en te beleven. Zo zijn er talloze leuke steden en dorpen in Basse-Normandie te vinden. Ook zijn er veel bezienswaardigheden die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. Het is dan ook niet voor niets dat velen deze regio als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Frankrijk beschouwen. De regio Basse-Normandie bestaat uit de departementen Calvados, Manche en Orne. In elk van deze departementen is genoeg te zien en te beleven. Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Basse-Normandie per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de mooiste steden en dorpen in Basse-Normandie vinden!

Steden en dorpen in Calvados

In het departement Calvados zijn veel mooie plaatsen te vinden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement kunt u onder meer plaatsen als Bayeux en Caen bezoeken. In beide plaatsen kunt u gerust een middagje doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Ook is een uitstapje naar het prachtige kustplaatsje Honfleur absoluut de moeite waard!

Steden en dorpen in Manche

Evenals in het departement Calvados, zijn er ook in het departement Manche genoeg leuke plaatsen te vinden. De bekendste plaats in dit departement is Mont Saint-Michel. Dit plaatsje is wereldberoemd en ligt op een getijdeneiland voor de kust. Mont Saint-Michel is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de regio Basse-Normandie!

Steden en dorpen in Orne

Het departement Orne staat bekend om zijn rijke geschiedenis en zijn prachtige landschappen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement kunt u onder meer plaatsen als Alençon en Argentan bezoeken. Voor een uitgebreid bezoek aan deze plaatsen kunt u gerust een middagje de tijd nemen. In het mooie centrum van beide plaatsen zijn genoeg leuke winkels en terrassen te vinden!