Arromanches-les-Bains

Arromanches-les-Bains is een mooi kustplaatsje in het departement Calvados, in de regio Basse-Normandie.Arromanches-les-Bains Deze plaats ligt ongeveer twaalf kilometer ten noorden van de grotere stad Bayeux en kent een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van Arromanches-les-Bains

De naam Arromanches is onlosmakelijk verbonden met de Tweede Wereldoorlog. Tijdens D-Day, op 6 juni 1944, kwamen de geallieerden bij deze plaats aan land, op het strand dat de codenaam Gold Beach had gekregen. Al snel nadat het havenplaatsje veroverd was op de Duitse bezetters, bouwden de geallieerden hier een kunstmatige tijdelijke haven. Via deze haven konden de geallieerden grote hoeveelheden voorraden en troepen lossen die nodig waren voor de strijd. Op 12 juni 1944 had men hier al meer dan 300.000 manschappen, 54.000 voertuigen en 104.000 ton aan voorraden aan land gebracht. Mede dankzij de zogenaamde Mulberry-haven in de baai van Arromanches slaagden de geallieerden er in om Normandië te veroveren op de Duitsers en later heel Frankrijk te bevrijden.

Arromanches-les-Bains vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan dit leuke plaatsje absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Calvados, of elders in de regio Basse-Normandie. Voor een uitgebreide wandeling door dit mooie plaatsje kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Uw bezoek aan deze plaats is niet compleet zonder een bezoekje te hebben gebracht aan het interessante D-Day Museum. Dit museum staat ook wel bekend als het Musée du Débarquement. Hier komt u alles te weten over de geallieerde landing in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Doordat Arromanches-les-Bains zeer gunstig is gelegen ten opzichte van tal van interessante bezienswaardigheden in Calvados, is dit plaatsje een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in deze mooie streek!

Arromanches-les-Bains bezoeken?

Wilt u dit mooie kustplaatsje in het departement Calvados zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Calvados ook interessant: