Barfleur

Barfleur is een mooi havenplaatsje in het departement Manche.Barfleur Het plaatsje behoort tot de “Les Plus Beaux Villages de France”, oftewel de mooiste dorpen in Frankrijk. Een bezoekje aan dit mooie havenplaatsje is dan ook absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Manche.

Geschiedenis van Barfleur

In de omgeving van dit mooie havenplaatsje zijn verschillende prehistorische voorwerpen gevonden. Deze voorwerpen duiden er op dat dit gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er onder meer vuurstenen gevonden. Dankzij de gunstige ligging groeide dit havenplaatsje tijdens de middeleeuwen uit tot een van de belangrijkste havens in dit gedeelte van Frankrijk. Dankzij de bloeiende handel vergaarde het plaatsje veel rijkdom. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werd het plaatsje meerdere malen geplunderd en in brand gestoken door de Engelsen. Na afloop van de Honderdjarige Oorlog maakte de plaats een voortvarende periode door dankzij de handel over zee, de visserij en zijn oesterkwekerijen. In het jaar 1692 vond er net buiten de kust een enorme zeeslag plaats. Deze zeeslag staat beter bekend als de slag bij Barfleur, waarbij de Franse vloot tegen een gecombineerde vloot van Engelsen en Nederlanders vocht.

Barfleur vandaag de de dag

Vandaag de dag is Barfleur een leuk plaatsje om te bezoeken. In de oude binnenstad kunt u vele prachtige oude huizen bewonderen. In de verschillende gezellige restaurantjes kunt u genieten van de lokale specialiteit: “blonde de Barfleur”. Dit is een wilde mosselsoort die wordt gevangen op volle zee. Dit mooie havenplaatsje is zeer gunstig gelegen ten opzichte van de vele leuke bezienswaardigheden in het departement Manche en elders in de regio Basse-Normandie. Dit charmante havenplaatsje is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in deze mooie streek!

Barfleur bezoeken?

Wilt u dit mooie havenplaatsje in het departement Manche zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Manche ook interessant: