Bayeux

Bayeux is een plaats in het departement Calvados, in de regio Basse-Normandie.Bayeux Deze mooie stad ligt ongeveer 270 kilometer van de Franse hoofdstad Parijs en op ongeveer 30 kilometer van Caen. Deze mooie stad staat bekend om het wereldberoemde Tapijt van Bayeux, om zijn prachtige kathedraal en de gezellige binnenstad.

Geschiedenis van Bayeux

Bayeux kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot aan de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. De Romeinen stichtten de plaats in de eerste eeuw voor Christus. Zij gaven deze plaats de naam Augustodurum. Aan het einde van de derde eeuw na Christus werd de plaats volledig ommuurd. Dit kwam door de constante dreiging van de Saksen, die dit gebied teisterden. Ondanks de verdedigingsmuur werd de stad in het jaar 890 verwoest door de Noormannen. Omdat de stad door de eeuwen heen was uitgegroeid tot een van de belangrijkste plaatsen in deze streek, werd de stad al snel weer volledig hersteld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Bayeux de eerste grotere plaats in Frankrijk die op D-Day werd bevrijd. In tegenstelling tot andere steden in Normandië, zoals Caen, bleef deze stad grotendeels gespaard van grote verwoestingen. Hierdoor heeft deze mooie plaats zijn historische karakter door de eeuwen heen weten te behouden.

Bayeux vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze mooie stad absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Calvados, of elders in de regio Basse-Normandie. In deze leuke plaats is veel te zien en te beleven. Zo moet u het prachtige tapijt van Bayeux echt eens gezien hebben. Dit prachtige tapijt is te bezichtigen in het Centre Guillaume le Conquérant. Ook de moeite waard is een bezoekje aan de mooie abdij in de binnenstad. In de historische binnenstad zijn verder talloze leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden. Zo kunt u gerust een middagje doorbrengen in deze leuke stad zonder dat u zich hoeft te vervelen!
Bayeux

Bayeux bezoeken?

Wilt u deze sfeervolle plaats in het departement Calvados in de regio Basse-Normandie zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Calvados ook interessant: