Caen

Caen is een mooie stad in het departement Calvados. De stad ligt 15 kilometer vanaf de kust. De rivier Orne loopt dwars door de stad. Caen kent een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn gezellige centrum.

Geschiedenis van Caen

Het gebied rondom de hedendaagse plaats werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo was er voordat de Romeinen dit gebied veroverden al sprake van een nederzetting op deze locatie. Deze Gallische nederzetting droeg de naam Gadomus. Het gebied rondom deze plaats werd zowel in de tiende eeuw als in de elfde eeuw veelvuldig geteisterd door invallen van Vikingen. De invallen kwamen pas tot een einde toen Willem de Veroveraar een citadel liet bouwen op een van de heuvels vlak buiten de nederzetting. Daarnaast stichtte hij in het jaar 1060 ook de Abbaye aux Hommes en liet hij een grote verdedigingsmuur bouwen. Ondanks de uitgebreide verdedingswerken raakte de stad in het jaar 1346 zwaar beschadigd als gevolg van het Beleg van Caen, door de soldaten van Eduard III van Engeland.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad grotendeels verwoest. Een maand na de Geallieerde landing in Normandië werd de stad heroverd op de Duitse bezetters. Ondanks het turbulente verleden van deze stad staat Caen tot op de dag van vandaag bekend als een van de leukste steden in Basse-Normandie.

Caen vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Calvados, of elders in de regio Basse-Normandie? Dan is een bezoekje aan deze leuke stad absoluut de moeite waard. In het gezellige centrum kunt u gerust een middagje doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Zo zijn er talloze gezellige restaurantjes, charmante straatjes en leuke winkeltjes. Uw bezoekje aan deze mooie stad is niet compleet zonder de prachtige Abbaye aux Hommes gezien te hebben. Ook is een bezoekje aan het indrukwekkende kasteel van Caen absoluut de moeite waard!

Caen bezoeken?

Wilt u deze mooie stad zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Calvados ook interessant: