Domfront

Domfront is een charmant middeleeuws stadje op een heuvel boven de vallei van de rivier Varenne, in het departement Orne. Dit plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in de regio Basse-Normandie en is dan ook absoluut een bezoekje waard.

Geschiedenis van Domfront

Al in de prehistorie was er sprake van menselijke bewoning in de omgeving van het stadje Domfront. Zo zijn er verschillende voorwerpen gevonden die dit bevestigen. Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk liep er een belangrijke handelsroute door dit gebied. Rond het jaar 1010 na Christus besloot men om een kasteel te bouwen op de heuvel waar vandaag de dag het plaatsje Domfront op ligt. Deze heuvel was strategisch gezien belangrijk, omdat men de vijand al van verre aan kon zien komen. Rondom dit kasteel ontstond al snel een klein plaatsje. Dit plaatsje speelde een belangrijke rol tijdens zowel de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland als tijdens de Godsdienstoorlogen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een deel van het plaatsje verwoest als gevolg van bombardementen. Desondanks heeft het plaatsje door de eeuwen heen zijn oorspronkelijke, middeleeuwse karakter weten te behouden.

Domfront vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan Domfront absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Orne of elders in de regio Basse-Normandie. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie plaatsje kunt u gerust een middagje de tijd nemen. De combinatie van de charmante, middeleeuwse straatjes, de leuke winkeltjes en gezellige terrasjes maakt van Domfront een plaatsje dat u echt eens bezocht moet hebben. Uw bezoek aan dit leuke plaatsje is niet compleet zonder de mooie romaanse donjon uit de twaalfde eeuw gezien te hebben. Door de aanwezigheid van deze donjon, de torens van de voormalige stadswallen en de mooie vakwerkhuisjes, waant u zich tijdens uw wandeling door dit mooie plaatsje in de middeleeuwen!

Domfront bezoeken?

Wilt u dit mooie middeleeuwse plaatsje in het departement Orne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Orne ook interessant: