Honfleur

Honfleur is een mooi kustplaatsje in het departement Calvados, in de regio Basse-Normandie.Honfleur Het plaatsje ligt aan de zuidelijke oever van de monding van de rivier Seine, tegenover Le Havre. Honfleur staat bekend om zijn schilderachtige haven die onder meer is geschilderd door de schilders Gustave Courbet en Claude Monet.

Geschiedenis van Honfleur

De directe omgeving van het hedendaagse havenplaatsje werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Vlak voor de hoogtijdagen van het Romeinse rijk leefde hier een Gallische stam die bekend stond als de Lexovii. De eerste officiële vermelding van het plaatsje zelf dateert uit het jaar 1027 na Christus. In de twaalfde eeuw was Honfleur een belangrijke haven met het oog op de handel met Engeland. Hiernaast was het plaatsje van groot strategisch belang met het oog op de verdediging van de monding van de rivier Seine. Daarom werd het plaatsje tijdens de middeleeuwen voorzien van tal van verdedigingswerken, waaronder een grote verdedigingsmuur. Ondanks de omvangrijke verdedigingswerken werd het havenplaatsje tijdens de Honderdjarige Oorlog meerdere malen veroverd en heroverd. In tegenstelling tot vele andere plaatsen in Normandië ontsnapte dit havenplaatsje aan het oorlogsgeweld en de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog.

Honfleur vandaag de dag

Vandaag de dag is Honfleur een plaatsje dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Calvados. In het gezellige haventje zijn meerdere restaurantjes en leuke winkeltjes te vinden. Hoewel het plaatsje niet erg groot is, kunt u voor een uitgebreid bezoek gerust enkele uren de tijd nemen. Wanneer u door het plaatsje wandelt zal het u niet verbazen dat verschillende schilders zich door dit mooie havenplaatsje hebben laten inspireren. Van de smalle geplaveide straatjes tot aan de prachtige gevels van de oude woningen: een bezoek aan dit plaatsje is een onvergetelijke ervaring!

Honfleur bezoeken?

Wilt u dit prachtige havenplaatsje in de regio Basse-Normandie zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Calvados ook interessant: