Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een wereldberoemd plaatsje op een getijdeneiland voor de kust van het departement Manche. Dit bijzondere plaatsje staat bekend als een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de regio Basse-Normandie.

Geschiedenis van Mont Saint-Michel

Het kleine, rotsachtige schiereiland waar het plaatsje Mont Saint-Michel op ligt werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo was er tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk als sprake van een kleine nederzetting op deze rots. Volgens de verhalen zou deze rots ooit in een bosrijk gebied gelegen zijn geweest. Een grote vloedgolf zou er voor hebben gezorgd dat deze heuvel in zee kwam te liggen. In de vijfde- en zesde eeuw vestigden enkele kluizenaars zich op deze rots. In de achtste eeuw werd hier een klein kerkje ingewijd. Tijdens de heerschappij van Karel de Grote groeide deze plek uit tot een belangrijk bedevaartsoord. In de tiende eeuw werd er dan ook een klooster gebouwd op deze rots. Rondom dit klooster ontstond vervolgens een klein plaatsje. Mede dankzij de omvangrijke verdedigingsmuren heeft dit plaatsje de tand des tijds doorstaan.

Mont Saint-Michel vandaag de dag

Vandaag de dag is Mont Saint-Michel misschien wel het meest bekende plaatsje in heel Normandië. Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen dit prachtige plaatsje. Het dorp zelf is niet bereikbaar per auto: u kunt parkeren aan het begin van de dijk naar het plaatsje. Voor een uitgebreid bezoek aan Mont Saint-Michel kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Tijdens uw bezoek aan dit plaatsje kunt u ook de prachtige abdij la Merveille bezichtigen. In het dorpje zijn vele leuke restaurantjes en souvenirwinkeltjes te vinden. Hoewel het op sommige dagen erg druk kan zijn, is een bezoekje aan dit mooie plaatsje absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Manche!
Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel bezoeken?

Wilt u dit bijzondere plaatsje in het departement Manche zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Manche ook interessant: