Sainte-Mère-Église

Sainte-Mère-Église is een mooi plaatsje in het departement Manche, in de regio Basse-Normandie. Dit plaatsje is wereldwijd bekend vanwege de Geallieerde invasie van Normandie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Geschiedenis van Sainte-Mère-Église

Het plaatsje Sainte-Mère-Église werd volgens verschillende historische bronnen gesticht in de elfde eeuw na Christus. Het plaatsje maakte door de eeuwen heen een relatief rustige ontwikkeling door, tot aan 6 juni 1944. Midden in de nacht landden Amerikaanse parachutisten in en rondom het plaatsje, als onderdeel van de Geallieerde landing in Normandië. Daardoor braken heftige gevechten uit tussen de Duitse bezetters en de Geallieerde parachutisten. Een van deze parachutisten, John Steele, kwam bijzonder ongelukkig terecht. Zo kwam hij met zijn parachute aan de kerktoren te hangen. Vervolgens namen de Duitsers hem gevangen, maar hij wist later te ontsnappen. Ondanks heftige Duitse tegenaanvallen wisten de parachutisten stand te houden. Uiteindelijk werd het plaatsje in de ochtend van 7 juni bevrijd door de Geallieerden.

Sainte-Mère-Église vandaag de dag

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog? Of bent u een liefhebber van mooie plaatsjes? Dan is een bezoekje aan Sainte-Mère-Église absoluut de moeite waard. Dit plaatsje is het ideale vertrekpunt om de invasiestranden Utah Beach en Omaha Beach te verkennen. Tot op de dag van vandaag hangt er een parachute aan de kerktoren. Dit is een mooie herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Het plaatsje is niet heel erg groot. Desondanks kunt u voor een uitgebreide wandeling door dit leuke plaatsje gerust een uurtje de tijd nemen. Ook kunt u tijdens uw bezoek aan dit plaatsje het indrukwekkende Airborne museum bezoeken. In dit indrukwekkende museum kunt u alles te weten komen over de Geallieerde luchtlandingen in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog!
Sainte-Mère-Église

Sainte-Mère-Église bezoeken?

Wilt u mooi plaatsje met zijn rijke geschiedenis in het departement Manche zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Manche ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk