Bezienswaardigheden in Frankrijk

Frankrijk is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen ter wereld.Bezienswaardigheden in Frankrijk Dit is niet vreemd, want er is enorm veel te zien en te beleven. Van de prachtige berglandschappen van de Pyreneeën en de Alpen tot aan de bijzonder mooie champagnevelden in het noorden. Door het enorme hoge aantal aan leuke bezienswaardigheden in Frankrijk kan het soms lastig zijn om de leukste bezienswaardigheden te vinden. Daarom zijn de leukste bezienswaardigheden in Frankrijk onderverdeeld per regio. Zo kunt u eenvoudig de leukste bezienswaardigheden per streek in Frankrijk vinden. Hoewel er geen duidelijke grenzen lopen tussen Noord-Frankrijk, Midden-Frankrijk en Zuid-Frankrijk, hebben wij de verschillende regio’s in Frankrijk wel op deze wijze onderverdeeld. Zo is het nog makkelijker om de mooiste bezienswaardigheden in Frankrijk te vinden en zo uw vakantie in dit prachtige land voor te bereiden!

Bezienswaardigheden in Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk is een ideale vakantiebestemming die bovendien niet te ver van huis ligt. In het noorden van Frankrijk is genoeg te zien en te beleven. Het noorden van Frankrijk bestaat uit de regio’s Basse-Normandie, Haute-Normandie, Île-de-France, Picardie, Nord-Pas-de-Calais, Champagne-Ardenne, Lorraine en Elzas. Deze regio’s zijn onderling erg verschillend. Zo kunt u in de regio’s Basse-Normandie en Haute-Normandie vele bezienswaardigheden bezoeken die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. De regio Elzas staat op zijn beurt weer bekend om de Duitse invloeden, die terug te vinden zijn in mooie steden en dorpen als Riquewihr, Eguisheim en Kaysersberg. In de regio Île-de-France kunt u de wereldstad Parijs bezoeken. In Parijs kunt u gerust enkele dagen doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!

Bezienswaardigheden in Midden-Frankrijk

In het midden van Frankrijk zijn ook vele mooie streken te vinden. Het midden van Frankrijk bestaat uit de regio’s Bretagne, Pays de la Loire, Centre, Bourgogne en Franche-Comté. Waar de regio Centre bekend staat om de vele prachtige Loire kastelen, staat Bourgogne bekend om zijn heerlijke eten en wijnen. Franche-Comté is een ideale vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Zo kunt u bijvoorbeeld in het departement Jura naar hartenlust wandelen en genieten van de prachtige natuur!

Bezienswaardigheden in Zuid-Frankrijk

Wie denkt aan Zuid-Frankrijk, denkt waarschijnlijk snel aan de wereldberoemde Côte-d’Azur. Dit is niet vreemd, maar het zonnige zuiden van Frankrijk heeft nog veel meer te bieden! De regio’s Poitou-Charentes, Limousin, Auvergne, Rhône-Alpes, Aquitaine, Midi-Pyrénées, Languedoc-Roussillon, Provence en Corsica rekenen wij tot het zuiden van Frankrijk. De regio Languedoc-Roussillon staat onder meer bekend om de verschillende prachtige kastelen van de Katharen en om de mooie vestingstad Carcassonne. In de regio Rhône-Alpes zijn de prachtige departementen Ardèche en Drôme te vinden. In Aquitaine ligt het departement Dordogne, misschien wel de meest geliefde vakantiebestemming in heel Frankrijk!

Zonnig Zuid-Frankrijk