2015: een terugblik

0
696
terugblik

2015: Een bewogen jaar voor Frankrijk en de website!
Het is vandaag 1-1-2016 en dat is een mooi moment om even terug te kijken naar 2015. 2015 Was weer een veelbewogen jaar met leuke en minder leuke gebeurtenissen in Frankrijk. En ook onze website heeft de nodige ontwikkelingen doorgemaakt.

Terugblik op 2015: de verschrikkingen

In januari en november kwam Frankrijk natuurlijk afschuwelijk in het nieuws door de aanslagen in Parijs. Deze aanslagen schokten ons natuurlijk ook en moesten toch even nadenken of wij als gezellige vakantiewebsite hier iets mee moesten doen. Uiteindelijk besloten wij om een paar dagen geen berichten uit te zenden via onze sociale media en er ook niets over te zeggen op Facebook en Twitter, want wat moet je zeggen over zulke afschuwelijke gebeurtenissen? Wij kwamen er niet uit.

Terugblik op 2015: de Tour de France

Gelukkig waren er ook mooie gebeurtenissen in Frankrijk dit jaar. Neem bijvoorbeeld het jaarlijks terugkerende spektakel van de Tour de France. De editie van 2015 startte met de Proloog in Utrecht en ging vervolgens via Zeeland en België richting Frankrijk. En net als ieder jaar waren er weer een aantal spectaculaire etappes en grote valpartijen. De derde etappe, van Antwerpen naar de muur van Huy bijvoorbeeld met twee grote valpartijen op 58 km van de finish. Hierbij kwamen grote namen als Tom Dumoulin en Fabian Cancellara lelijk ten val. Voor Tom Dumoulin een flinke tegenvaller, want hij kon de wedstrijd als wittetruidrager niet meer voortzetten. Cancellara reed die rit nog wel uit, maar ook hij moest helaas de Tour daarna voortijdig verlaten vanwege de blessures door die val. terugblik
Een andere mooie etappe was die van Lannemezan naar Plateau de Beille. Dit was de laatste van drie zware etappes in de Pyreneeën. Deze etappe had een aantal heftige beklimmingen, zoals de Col de Portet-d’Aspet, de Col de la Core, en de Port de Lers, maar de zwaarste was toch wel de slotklim van het Plateau de Beille. Gedurende de hele Tour de France van 2015 deden Bauke Mollema en Robert Gesink het erg goed en ook tijdens deze rit reden zij erg hard. Gesink reed helaas lek waardoor hij op achterstand kwam bij de kopgroep. Mollema hield het ook lang vol voorin, maar moest uiteindelijk lossen. De oud-ploeggenoten kwamen vervolgens samen aan op het Plateau de Beille op 1 minuut van de etappewinnaar Joaquim Rodriguez.
Christopher Froome mocht zich uiteindelijk in Parijs de winnaar van de Tour de France 2015 noemen, maar dankzij Wout Poels die als knecht fungeerde voor Froome, zat aan deze gele trui, een oranje kantje. Gesink en Mollema kwamen uiteindelijk in het eindklassement op plek 6 en 7 terecht. En zo werd de Tour de France van 2015 een klein Frans-Nederlands feestje!

Terugblik op 2015: ZonnigzuidFrankrijk.nl

2015 was voor ons een jaar waarin wij een aantal verbeteringen hebben toegevoegd aan onze website. Zo zijn we begonnen met de maandelijkse nieuwsbrief en hebben we nieuwe regio’s toegevoegd aan onze website. In de nieuwsbrief geven wij iedere maand extra tips op basis van een thema of een regio. We hebben inmiddels een redelijke groep aanmeldingen, maar aanmelden kan nog steeds.
De regio’s die wij in 2015 hebben toegevoegd zijn: Limousin, Poitou-Charentes en Auvergne. Wij zijn blij dat we ook tips voor die regio’s kunnen geven. Dat verdienen ze namelijk wel! Wij raden ook iedereen aan die nog niet precies weet waar die heen wilt deze zomer, om naar die regio’s te kijken. Niet erg toeristisch, wel erg mooi!

Vooruitblik 2016
Het team van ZonnigzuidFrankrijk.nl blijft sowieso ook dit jaar de leukste tips en uitjes verzamelen voor een leuke vakantie in zuid-Frankrijk en verder hopen wij dat Frankrijk een wat rustiger jaar tegemoet gaat. 2015 was voor de Fransen een heel heftig jaar en hopelijk wordt 2016 beter voor hen. We wensen iedereen een heel gelukkig 2016!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here