Bèdoin: de dag van de Tour

0
766

Vive le Tour!

Een minireeks over de touretappe door Bèdoin – deel 7

Bèdoin, 14 juli 2013. Vandaag was het quatorze Juillet, de nationale feestdag in Frankrijk. En de dag waarop de legendarische Mont Ventoux per fiets werd beklommen door een groep dappere wielrenners. Voor de aanvang van de etappe hadden de Fransen goede hoop dat er op deze feestdag een Franse renner in zou slagen om als eerste de top van de Mont Ventoux te bereiken. Dat had deze feestdag nóg iets feestelijker kunnen maken. Helaas voor de Fransen, een etappeoverwinning op quatorze Juillet zat er niet in. Christopher Froome leverde een onwerkelijke prestatie, en arriveerde als eerste bovenop de Mont Ventoux.

Bèdoin: de dag van de Tour
Bèdoin: de dag van de Tour

Het was een prestatie die op ons overkwam als een prestatie waarvan over enkele jaren zal blijken dat deze behaald is met behulp van prestatie bevorderende middelen. Natuurlijk is het te vroeg om iemand als Froome als dopingzondaar aan te wijzen. Iemand is onschuldig, totdat het tegendeel bewezen is. Het blijft echter jammer dat er zo’n schijn van dopinggebruik boven iedere Tour de France hangt. Het is dan ook een realistische vraag of er ooit een editie van de Tour de France zal komen die voor de volledigheid ‘schoon’ verreden is.

Aan de andere kant lijkt het er op alsof de geruchten betreffende het mogelijke gebruik van doping door de wielrenners inmiddels aardig ‘ingeburgerd’ zijn. Ook vandaag stonden er ontelbaar veel mensen langs de weg om de renners aan te moedigen. Ook wij van zonnigzuidfrankrijk.nl stonden langs de kant van de weg, iets voor Bèdoin. Eerst kwam de reclamekaravaan langs. Dit komische spektakel, waarbij de toeschouwers langs de weg als het ware bekogeld worden met bijvoorbeeld zakjes snoep en petjes, blijft een leuke ervaring, ook als je het al eens eerder hebt meegemaakt.
Na de reclamekaravaan kwamen de renners langs. Met een hoge snelheid reden zij langs, op weg naar de klim van de dag, het onderwerp van deze minireeks. Wij hebben veel plezier beleefd aan het schrijven van deze dagelijkse blogs, en hopen dat deze in de smaak zijn gevallen. Bent u inmiddels helemaal klaar voor een vakantie in het zuiden van Frankrijk? Schroom dan niet om eens verder te kijken op deze website. Ook voor vragen die gerelateerd zijn aan de zuidelijke regio’s van Frankrijk kunt u bij ons terecht.

Met een zonnige groet,
Het team van Zonnigzuidfrankrijk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here