Corsica, heerlijke vakantiebestemming

0
874
Corsica

Corsica, een heerlijke vakantiebestemming

Men neemt een heerlijk warm, zonnig klimaat, prachtige, gevarieerde natuur en verschillende mooie plaatsjes bij elkaar. Het resultaat? Corsica! Van alle regio’s in het zonnige zuiden van Frankrijk is Corsica een regio die wat minder vaak onder de aandacht lijkt te komen dan de meer toeristische regio’s als bijvoorbeeld de Provence of Languedoc-Roussillon.Corsica Is dit terecht? Niet helemaal. Evenals de Provence en de Languedoc beschikt ook Corsica namelijk over prachtige natuurgebieden en een veelvoud aan bezienswaardigheden en mooie plaatsjes.

Wat u niet moet missen op Corsica

Wanneer u er voor kiest om uw vakantie door te brengen op Corsica, zijn er enkele bijzondere bezienswaardigheden die absoluut een bezoekje waard zijn. Een van de mooiste natuurgebieden op Corsica, vindt u aan de westkust. De Calanches de Piana is een gebied dat volgens sommigen tot de mooiste natuurgebieden ter wereld behoort. De prachtige, ruige, rotsformaties van rood graniet vormen een indrukwekkend schouwspel. Er zijn hier verschillendecwandelpaden aangelegd, zodat u dit prachtige gebied te voet kunt verkennen. Hier kunt u gegarandeerd vele mooie foto’s maken. Andere bijzondere bezienswaardigheden op Corsica zijn de typerende Genuese torens, die u overal langs de kust tegenkomt. Ook de prehistorische locaties Cucuruzzu en Filitosa zijn meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren.

Prachtige oude steden en dorpen op Corsica

Naast de verschillende bezienswaardigheden die Corsica u te bieden heeft, zijn er tevens verschillende mooie plaatsjes om te verkennen. Van de wat grotere steden als Bastia en Ajaccio tot de wat kleinere, maar daarom niet minder interessante, plaatsjes als Porto-Vecchio en Bonifacio.Corsica In elk van de leuke plaatsen op Corsica kunt u heerlijk rondlopen in de oude stadscentra, genietend van de mooie oude gebouwen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om heerlijk te eten bij een van de vele gezellige restaurantjes die dit eiland rijk is.

Vakantieverblijven op Corsica

Op Corsica zijn verschillende leuke vakantiewoningen te vinden. Van huisjes aan het strand tot huisjes meer in het binnenland, er is voor ieder wat wils. Op de onderstaande kaart zijn de vakantiewoningen op Corsica letterlijk en figuurlijk voor u in kaart gebracht. Middels het filter kunt u eenvoudig het huizenaanbod filteren op basis van het aantal personen waarmee u op vakantie gaat. Van een romantische zomervakantie met uw partner tot aan een onvergetelijke vakantie met het hele gezin: ook u kunt hier het vakantiehuisje van uw dromen vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here