De mooiste plaatsjes bij de Gorges du Verdon

0
1126
De mooiste plaatsjes bij de Gorges du Verdon

De mooiste plaatsjes bij de Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het zuiden van Frankrijk. Vrijwel iedereen kent deze kloof, die bekend staat om haar indrukwekkende steile rotsen en het azuurblauwe water van de rivier Verdon. Rondom deze bekende kloof zijn vele mooie plaatsjes te vinden. Wij zetten voor u de mooiste plaatsjes bij de Gorges du Verdon op een rij.
Moustiers-Sainte-Marie

Moustiers-Sainte-Marie

Moustiers-Sainte-Marie is volgens velen het allermooiste dorpje in de omgeving van de Gorges du Verdon. Dit schitterende dorpje ligt tegen een rotsachtige helling en staat bekend om haar prachtige oude straatjes en steegjes. Op de wekelijkse markt in Moustiers-Sainte-Marie bent u aan het juiste adres voor vele regionale producten. Dit plaatsje staat bekend om haar gouden ster, die tussen de rotsen aan beide zijden van het dorp getrokken is.
Lees meer over Moustiers-Sainte-Marie…
Riez

Riez

Het mooie plaatsje Riez ligt vlakbij de uitgestrekte lavendelvelden van het Plateau de Valensole en is een waar genot om door heen te wandelen. Evenals in Moustiers-Sainte-Marie kunt u in Riez genieten van haar mooie oude straatjes. Vaak kunt u tijdens de warme zomeravonden op een van de verschillende terrasjes in het plaatsje genieten van live muziek.
Lees meer over Riez…
Aiguines

Aiguines

Aiguines mag dan wel minder bekend zijn dan Moustiers-Sainte-Marie: het doet qua schoonheid niet of nauwelijks onder voor de bekendere plaats. Aiguines kent mooie oude straatjes en vanuit het plaatsje kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het Lac de Sainte-Croix. Ook is haar museum, dat gewijd is aan de geschiedenis van de houtbewerkers uit het plaatsje de moeite waard om te bezoeken.
Lees meer over Aiguines…
La Palud-sur-Verdon

La Palud-sur-Verdon

Het bijzondere plaatsje La Palud-sur-Verdon ligt ongeveer halverwege de Gorges du Verdon. Dit plaatsje ligt aan de zogenaamde Route des Crêtes, de autoroute langs de Gorges du Verdon. Vanuit dit plaatsje zijn meerdere wandelroutes uitgezet, zodat u de kloof en haar directe omgeving kunt verkennen.
Lees meer over La Palud-sur-Verdon…
Trigance

Trigance

Trigance kijkt uit over de vallei van de rivier Jabron en ligt vlakbij de Gorges du Verdon. Het plaatsje staat bekend om haar mooie historische gebouwen en straatjes. Het plaatsje heeft haar middeleeuwse karakter door de eeuwen heen goed weten te behouden. Een bezoek aan het kerkje met haar mooie dak van felgekleurde tegels is zeker de moeite waard!
Lees meer over Trigance…
Castellane

Castellane

Castellane behoort evenals Moustiers-Sainte-Marie tot de meest bekende en de mooiste plaatsjes bij de Gorges du Verdon. Deze plaats ligt aan de oostelijke ingang van de kloof en wordt daarom ook wel de ‘poort naar de Verdon’ genoemd. Een wandeling door dit mooie plaatsje met haar talloze leuke winkels en gezellige terrasjes is absoluut de moeite waard. Vergeet vooral niet om naar het uitzichtpunt te wandelen. Vanuit Castellane neemt deze wandeling ongeveer 25 minuten in beslag. Vanaf het uitzichtpunt kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Castellane en de Gorges du Verdon!
Lees meer over Castellane…
Vakantiepark Villa's du Verdon

Vakantiepark Villa’s du Verdon

Wilt u deze indrukwekkende kloof of de mooiste plaatsjes bij de Gorges du Verdon zelf bezoeken? Dan is het vakantiepark Villa’s du Verdon een ideale vakantiebestemming! Dit vakantiepark ligt aan het Lac de Castillon, vlakbij Castellane. Vanaf het vakantiepark zijn zowel de kloof als de mooiste plaatsjes bij de Gorges du Verdon prima bereikbaar!

Wilt u uw vakantie ook doorbrengen in dit schitterende gebied? Vindt snel een leuk vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel bij onze partners:

Vakantiehuizen bij Gorges du Verdon
Campings bij Gorges du Verdon
Hotels bij Gorges du Verdon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here