De tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica

0
681
De tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica

De tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica

Het eiland Corsica is het grootste eiland van Frankrijk en ligt in de Middellandse Zee. Corsica staat bekend om de prachtige natuurgebieden, de vele charmante plaatsjes en vele mooie bezienswaardigheden. Er zijn vele verschillende soorten bezienswaardigheden te vinden op dit mooie eiland. Van prachtige natuurgebieden als Gorges de Restonica, Calanches de Piana en Scandola tot aan indrukwekkende forten en citadellen zoals de citadel van Corte en de Citadel van Calvi. Op het eiland Corsica is met andere woorden genoeg te zien en te beleven! Wij hebben voor u de tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica voor u op een rijtje gezet.
De tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica

1. Calanches de Piana

Calanches de Piana is een prachtig landschap van rotsen, bergspitsen en kliffen van rood graniet. Dit mooie natuurgebied ligt aan de westkust van Corsica, tussen de plaatsen Porto en Piana. Volgens de kenners behoort dit landschap tot de mooiste landschappen ter wereld. Het landschap is het resultaat van een miljoenen jaren durend proces van erosie, waarbij het water van de zee zich door het landschap heen heeft gesleten. Zo zijn er in de loop der jaren vele bijzondere rotsformaties ontstaan. In dit bijzondere natuurgebied zijn verschillende wandelroutes uitgezet, via welke u de Calanches de Piana kunt verkennen. Een wandeling door dit mooie landschap is een onvergetelijke ervaring. Vanaf de verschillende kliffen en rotsen kunt u genieten van een adembenemend mooi uitzicht over dit bijzondere landschap en de Middellandse Zee.
Lees meer over Calanches de Piana…
De tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica

2. De Romeinse ruïnes van Aléria

Aan de oostkust van Corsica ligt het mooie plaatsje Aléria. Bij dit plaatsje zijn overblijfselen gevonden van een oude Romeinse nederzetting. Deze ruïnes dateren uit de zesde eeuw voor Christus en behoren volgens velen tot de tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica. Wanneer u de Romeinse ruïnes bij Aléria bezoekt kunt u onder meer baden, bastions, stoomruimtes en de oorspronkelijke tempel bezichtigen. Hoewel deze Romeinse plaats door de eeuwen heen vele malen is geplunderd zijn de sporen van deze oude Romeinse nederzetting door de eeuwen heen bewaard gebleven. Wanneer u deze ruïnes bij de plaats Aléria bezoekt krijgt u een goede indruk van hoe groot deze Romeinse nederzetting ooit moet zijn geweest. Een bezoekje aan deze ruïnes is niet compleet zonder een bezoekje aan het nabijgelegen museum Jerome-Carcopino. In dit museum zijn onder meer verschillende sculpturen en munten te bezichtigen die bij deze ruïnes gevonden zijn.
Lees meer over de Romeinse ruïnes van Aléria…
De tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica

3. Gorges de la Restonica

Gorges de la Restonica is een bijzonder mooie kloof die bekend staat om de vele poeltjes en prachtige rotsformaties. Het is dan ook niet voor niets dat deze kloof erg geliefd is onder wandelaars en natuurliefhebbers en tot de tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica behoort. De kloof is door de eeuwen heen uitgesleten door de rivier Restonica, die ontspringt in het Lac de Melo, een hoger gelegen bergmeer. Doordat deze kloof eeuwenlang slecht toegankelijk is geweest heeft de natuur al deze tijd vrij spel gehad. Hierdoor is Gorges de la Restonica uitgegroeid tot een van de mooiste natuurgebieden op Corsica. In de kloof zijn verschillende wandelroutes te vinden zodat u dit bijzondere landschap kunt verkennen. De autoweg D623 loopt door de kloof. Langs de rand van deze weg zijn verschillende stopplaatsen te vinden waar u vele mooie foto’s kunt maken!
Lees meer over Gorges de la Restonica…
De tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica

4. Genuese torens

Langs de kustlijn van Corsica zijn vele mooie oude Genuese torens te vinden. Deze torens zijn ooit gebouwd om de inwoners van de kustplaatsjes van Corsica te beschermen tegen invallen van piraten. Door de eeuwen heen zijn deze torens uitgegroeid tot het symbool van Corsica. Het merendeel van deze torens is gebouwd toen Corsica tot het Rijk van Genua behoorde. Door de eeuwen heen zijn verschillende torens bewaard gebleven. Veel van deze torens zijn aangemerkt als historisch monument. Vanaf enkele torens kunt u zelfs genieten van een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee!
Lees meer over de Genuese torens…
De tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica

5. San Michele de Murato

San Michele de Murato is misschien wel de bekendste kapel op het eiland Corsica. De kapel dateert uit de dertiende eeuw na Christus. Dit kerkje is een van de bekendste voorbeelden van de Pisaanse Romaanse bouwstijl. Deze stijl staat bekend om het gebruik van zowel lichtkleurige als donkerkleurige stenen, waardoor San Michele de Murato aan het bijzondere uiterlijk komt. In de kapel zijn verschillende mooie fresco’s te bezichtigen. Ook zijn er in de ramen van de kerk dieren-en plantenmotieven te herkennen. Zowel de binnenkant als de buitenkant van deze bijzondere kapel is erg mooi. Het is dan ook niet voor niets dat deze kapel tot de tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica behoort.
Lees meer over San Michele de Murato…
De tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica

6. Village d’Occi

Village d’Occi is een oud, verlaten bergdorpje bij het plaatsje Lumio. Het bergdorpje ligt op een hoge rots met een prachtig uitzicht over de baai van Calvi. Dit bergdorpje is ooit gesticht door inwoners van nabijgelegen kustplaatsjes, die naar het binnenland vluchtten als gevolg van invallen van piraten. Toen het gevaar van de piraten geweken was, keerden zij terug naar de plaatsjes aan de kustlijn van Corsica. Het duurde niet lang voordat het bergdorpje weer volledig verlaten werd. Door de eeuwen heen is het bergdorpje behoorlijk vervallen geraakt. Desondanks is een wandeling naar Village d’Occi meer dan de moeite waard. Vanuit het plaatsje Lumio kunt u in ongeveer een uurtje naar dit verlaten bergdorpje wandelen waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht!
Lees meer over Village d’Occi…
De tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica

7. Citadel van Calvi

De citadel van Calvi is een fort uit de vijftiende eeuw na Christus, dat hoog boven de plaats Calvi uittorent. De citadel werd gebouwd in de dertiende eeuw na Christus en moest de plaats Calvi verdedigen tegen invallen van piraten, die de kustlijn van Corsica teisterden. Deze citadel is erg leuk om te verkennen. De vele leuke straatjes in de citadel zorgen er voor dat u hier gerust een middag door kunt brengen. Vanaf de muren van de citadel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de haven van Calvi, waar u talloze mooie bootjes kunt zien liggen. Middels een audiotour komt u alles te weten over het rijke verleden van deze citadel. Wanneer u deze citadel bezoekt zal het u niets verbazen dat dit indrukwekkende bouwwerk tot de tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica behoort!
Lees meer over de Citadel van Calvi…
De tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica

8. Filitosa

Filitosa is een bijzondere archeologische vindplaats. Deze vindplaats ligt in het zuiden van Corsica, ongeveer vijftig kilometer ten zuiden van de grote stad Ajaccio. Hier zijn onder meer menhirs gevonden die duizenden jaren oud zijn. Uit onderzoek is gebleken dat sommige van deze menhirs dateren uit het jaar 1000 voor Christus. Het bijzondere aan deze menhirs is dat deze stenen verschillende eigenschappen van mensen bevatten. Zo zijn er onder meer gezichten en zwaarden in de beelden te herkennen. Een bezoekje aan deze bijzondere locatie is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt op het eiland Corsica.
Lees meer over Filitosa…
De tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica

9. Scandola

Scandola is een groot natuurreservaat aan de westkust van Corsica. Dit schiereiland maakt deel uit van een oud vulkanisch gebied. De rode rotsen in dit gebied zijn meer dan 248 miljoen jaar oud. Dit natuurgebied is de thuisbasis van vele verschillende dierensoorten, waaronder visarenden, slechtvalken en lammergieren. Sinds 1975 staat het natuurreservaat Scandola op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit bijzondere natuurgebied, dat volgens de kenners tot de tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica behoort, is alleen te bezoeken met een boottocht. Tijdens deze boottocht kunt u zich vergapen aan de vele prachtige rotsformaties, kliffen en bijzondere grotten. Een bezoekje aan Scandola is meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt op Corsica!
Lees meer over Scandola…
De tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica

10. Castagniccia

Castagniccia is een bijzondere streek in het binnenland van Corsica, ten oosten van de plaats Corte. De naam van dit schitterende gebied dateert uit de zeventiende eeuw en is een verwijzing naar de vele kastanjebomen die in deze streek te vinden zijn. Dankzij deze vele kastanjebomen groeide dit gebied in de achttiende eeuw na Christus uit tot een van de meest welvarende gebieden op Corsica. Vandaag de dag is dit gebied bijzonder geschikt voor wandelaars en natuurliefhebbers. Er zijn vele charmante dorpjes te vinden. Ook zijn er verschillende wandelroutes uitgezet via welke u dit gebied kunt verkennen. Castagniccia is dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken!
Lees meer over Castagniccia…

Toegegeven, deze lijst met de tien mooiste bezienswaardigheden op Corsica had er ook heel anders uit kunnen zien. Zo is er nog veel meer te zien en te beleven op het eiland Corsica dan bovenstaande opsomming doet vermoeden. Ook zijn de vele mooie plaatsen op dit eiland, zoals Corte, Bonifacio en Sartène nog niet eens benoemd. Op Corsica is dan ook zoveel te zien en te beleven dat u hier gerust enkele weken door kunt brengen. Er zijn dan ook vele vakantieaccommodaties te vinden op Corsica, van campings tot vakantieparken en vrijstaande vakantievilla’s: er is voor ieder wat wils. Neem snel een kijkje in het aanbod van de onderstaande reisorganisaties en wie weet geniet u binnenkort van een heerlijke vakantie op Corsica!

Campings op Corsica
Vakantiehuizen op Corsica
Vakantieparken op Corsica

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here