De vijftien mooiste campings in Dordogne

0
1199
Campings in Dordogne

De vijftien mooiste campings in Dordogne

De Dordogne staat al jaren bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het zuiden van Frankrijk en dat is niet voor niets. In deze steek is enorm veel te zien en te beleven. Campings in Dordogne zijn er dan ook in overvloed. Het aanbod aan campings in deze streek kan daardoor wat overweldigend zijn. In deze blog zetten wij dan ook de vijftien mooiste campings in Dordogne voor u op een rij!
De vijftien mooiste campings in Dordogne

Sandaya Camping Les Péneyrals

Sandaya Camping Les Péneyrals is een geliefde familiecamping en ligt in een mooi eikenbos bij het plaatsje Saint-Crépin-et-Carlucet, ongeveer tien kilometer ten noorden van de plaats Sarlat. Op het glooiende campingterrein zijn diverse zwembaden te vinden met vier waterglijbanen. Leuk voor jong en oud! Sandaya Camping Les Péneyrals is een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar vele mooie grotten en kastelen, zoals de grot van Lascaux en het kasteel Castelnaud!
Lees meer over Sandaya Camping Les Péneyrals…

Camping Le Paradis

Camping Le Paradis is een middelgrote familiecamping bij de plaats Saint-Léon-sur-Vézère. De camping met Nederlandse eigenaren ligt in het hart van de Dordogne en doet haar naam eer aan. Deze camping is prachtig aangelegd met een weelderige begroeiing van vele bloemen, planten en bomen. Deze camping behoort dan ook tot de mooiste campings in Dordogne! Op Camping Le Paradis zijn drie verschillende zwembaden te vinden, waar jong en oud zich uren kunnen vermaken. Dankzij de gunstige ligging zijn alle leuke bezienswaardigheden in Dordogne prima bereikbaar vanaf deze camping!
Lees meer over Camping Le Paradis…

Camping Château le Verdoyer

Camping Château le Verdoyer is een middelgrote kasteelcamping dat in een mooi landschap te midden van bossen ligt, bij het dorp Champs-Romain. Deze camping is zeer fraai gelegen en op elk van de staanplaatsen kunt u genieten van voldoende privacy door de vele heggen, bomen en bloeiende struiken. Camping Château le Verdoyer is een ideale vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers, want in de omgeving zijn vele wandel- en fietsmogelijkheden!
Lees meer over Camping Château le Verdoyer…

Camping Les Valades

Camping Les Valades is een ruim opgezette familiecamping met 97 staanplaatsen. De camping ligt bij het plaatsje Coux-et-Bigaroque en biedt een prachtig uitzicht over het omringende platteland. Er is een zwembad en een meertje waar gezwommen kan worden. Camping Les Valades is ideaal gelegen ten opzichte van de vele leuke bezienswaardigheden in de vallei van de Dordogne, zoals het kasteel Castelnaud, het kasteel van Beynac en de tuinen van Marqueyssac. Ook een uitstapje naar de mooie middeleeuwse plaats Sarlat behoort tot de mogelijkheden wanneer u uw vakantie doorbrengt op deze mooie camping!
Lees meer over Camping Les Valades…

Camping Brantôme Peyrelevade

Camping Brantôme Peyrelevade ligt aan de oever van de rivier Dronne, vlakbij de mooie plaats Brantôme. Vanaf de camping wandelt u zo deze mooie plaats in. Een bezoekje aan haar mooie abdij, de abdij van Saint-Pierre de Brantôme is zeker de moeite waard. Deze camping is ideaal voor families met kinderen, want op de camping is genoeg te beleven voor jong en oud. Zo is er een zwembad, een strandje bij de rivier Dronne, een speeltuin en is er een volleybalveld!
Lees meer over Camping Brantôme Peyrelevade…

Camping Le Pont de Mazerat

Camping Le Pont de Mazerat is een van de mooiste campings in Dordogne. Deze middelgrote camping met 82 plaatsen en ligt vlakbij het plaatsje Tamniès. De mooie middeleeuwse plaats Sarlat ligt ongeveer dertien kilometer ten zuiden van de camping. Op deze mooie, groene camping is genoeg te beleven voor jong en oud. Zo is er onder meer een schitterend zwembad, met apart kleutergedeelte. Camping Le Pont de Mazerat is zeer gunstig gelegen ten opzichte van meerdere leuke bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde grot van Lascaux in Montignac en de prachtige tuinen van Eyrignac!
Lees meer over Camping Le Pont de Mazerat…

Camping Pomport Beach

Camping Pomport Beach ligt nagenoeg in het hart van de Dordogne, tussen de wijngaarden en prachtige middeleeuwse plaatsjes. De staanplaatsen van deze middelgrote camping liggen midden in het groen. Zo kunt u hier ook tijdens de warme zomerdagen genieten in de schaduw. Op Camping Pomport Beach is van alles te beleven voor het hele gezin. Zo is er een mooi zwembad met glijbaan, evenals een tennisbaan, een midgetgolfbaan en een speeltuin voor de kinderen. In de nabije omgeving van de camping is genoeg te beleven. Zo behoren onder meer uitstapjes naar Bergerac en prachtige kastelen als het kasteel van Castelnaud en het kasteel van Beynac tot de mogelijkheden!
Lees meer over Camping Pomport Beach…

Camping La Fage

Camping La Fage ligt op een heuvel in een bosrijke omgeving, iets ten zuiden van de leuke plaats Montignac. Op deze kleine camping kunt u genieten van voldoende privacy. Camping La Fage is dan ook een ideale vakantiebestemming voor gezinnen die in alle rust en stilte willen genieten. Op deze camping is een mooi zwembad te vinden, waar u heerlijk af kunt koelen tijdens de warme zomerdagen. Uitstapjes in de omgeving zijn er in overvloed. Zo is de grot van Lascaux bij Montignac goed bereikbaar. Ook een bezoekje aan mooie plaatsjes als Saint-Amand-de-Coly en Saint-Léon-sur-Vézère zijn prima dagbestedingen!
Lees meer over Camping La Fage…

Camping Le Moulin du Roch

Camping Le Moulin du Roch ligt op een mooi groen, glooiend terrein bij een oude watermolen. De camping ligt ongeveer zes kilometer ten westen van de plaats Sarlat. Op deze leuke camping, die tot de mooiste campings in Dordogne behoort, is genoeg te beleven voor het hele gezin, zo is er onder meer een mooi zwembad. Camping Le Moulin du Roch is zeer gunstig gelegen ten opzichte van de vele bezienswaardigheden in Dordogne. Zo zijn de verschillende kastelen in de vallei van de rivier Dordogne, zoals het kasteel van Castelnaud, het kasteel van Beynac en het kasteel van Milandes goed bereikbaar. In het oude, middeleeuwse centrum van Sarlat kunt u het leuke Manoir de Gisson bezoeken. Een oud herenhuis dat een mooie inzage biedt in de historie van deze leuke plaats!
Lees meer over Camping Le Moulin du Roch…

Camping de la Pélonie

Camping de la Pélonie ligt in het groene hart van de Périgord. De plaatsen op deze middelgrote camping hebben voldoende privacy door de vele bomen en struiken. Niemand hoeft zich op deze camping te vervelen, want er is genoeg te doen. Zo is er onder meer een mooi zwembad met glijbanen en een volleybalveld en kan uiteraard ook een jeu-de-boules-baan niet ontbreken. In de omgeving is veel te beleven. Van uitstapjes naar de mooie plaats Périgueux tot aan bezoekjes aan de prehistorische grotten bij Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil!
Lees meer over Camping de la Pélonie…

Camping Le Mondou

Zoekt u naar een mooie, groene en rustige camping met een fraai uitzicht? Dan is Camping Le Mondou een goede keuze! De relatief kleine camping is een van de mooiste campings in Dordogne en ligt vlakbij het plaatsje Saint-Julien-de-Lampon, ongeveer twintig kilometer ten oosten van Sarlat. Op het terrein van de camping is een mooi zwembad te vinden, evenals een speeltuin voor de kinderen. Ook kunnen er fietsen gehuurd worden, waarmee u de nabije omgeving kunt verkennen. In de omgeving is veel te zien. Zo ligt het kasteel van Fénelon vlakbij en behoort een uitstapje naar de mooie Grottes de Cougnac ook tot de mogelijkheden!
Lees meer over Camping Le Mondou…

Camping Les Grottes de Roffy

Camping Les Grottes de Roffy ligt slechts zes kilometer van de mooie plaats Sarlat. Camping Les Grottes de Roffy is een terrassencamping met 160 staanplaatsen en ligt midden in het groen, bij een oude villa met een mooi terras. Door de vele hoge hagen en planten heeft u altijd genoeg privacy op deze camping. Op deze camping is genoeg te beleven voor jong en oud. Zo is er onder meer een voetbalveld, een tennisbaan en een volleybalveld. In de omgeving is veel te zien, van de tuinen van Eyrignac en de tuinen van Marqueyssac tot aan de indrukwekkende grot van Lascaux!
Lees meer over Camping Les Grottes de Roffy…

Camping Le Pech Charmant

Camping Le Pech Charmant ligt op een beboste heuveltop bij de plaats Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil, in een gebied dat bekend staat om haar prehistorische vondsten! Deze middelgrote camping heeft 114 staanplaatsen en is ideaal voor rustzoekers en families met kinderen. De beschutte plekken bieden voldoende privacy. Er is een mooi zwembad waar jong en oud af kunnen koelen tijdens de warme zomerdagen. Ook kunnen er scooters gehuurd worden waarmee u de omgeving kunt verkennen. Uitstapjes naar Grotte du Sorcier, Font-de-Gaume en Abri de Cap Blanc zijn absoluut de moeite waard. Elk van deze bezienswaardigheden is leuk om te bezoeken met het hele gezin.
Lees meer over Camping Le Pech Charmant…

Camping Les Deux Vallées

Camping Les Deux Vallées ligt in de vallei van de rivier Dordogne, vlakbij de plaats Beynac-et-Cazenac, met haar indrukwekkende kasteel. Wanneer u geluk heeft kunt u vanaf uw eigen staanplaats genieten van een prachtig uitzicht op het kasteel van Beynac! Ook de tuinen van Marqueyssac en het kasteel van Castelnaud liggen vlakbij deze camping. Camping Les Deux Vallées heeft 110 plaatsen. Er is een mooi zwembad en natuurlijk kan ook een jeu-de-boules-baan niet ontbreken. Ook zijn er fietsen te huur en kunt u kajaks huren, voor een tochtje over de rivier Dordogne. Camping Les Deux Vallées is het ideale vakantieadres voor gezinnen die op zoek zijn naar een veelzijdige vakantie!
Lees meer over Camping Les Deux Vallées…

Camping Huttopia Sarlat

Camping Huttopia Sarlat ligt zoals de naam al doet vermoeden vlak bij de plaats Sarlat. De camping bestaat uit 185 beschutte plaatsen. Er zijn veel schaduwrijke plekken waardoor het hier ook tijdens de erg zonnige zomerdagen goed uit te houden is. Vanaf Camping Huttopia Sarlat wandelt u zo het plaatsje Sarlat in. In het historische centrum van Sarlat is altijd wel wat te beleven. Zo wordt er eens per week een regionale markt georganiseerd en kunt u het leuke Manoir de Gisson bezoeken. Geen zin om het terrein van de camping te verlaten? Geen probleem! Op de camping is een mooi zwembad. Ook zijn er verschillende sportterreinen en is er een speeltuin, waardoor niemand zich hier hoeft te vervelen!
Lees meer over Camping Huttopia Sarlat…

Elk van de hierboven genoemde campings behoort volgens ons tot de mooiste campings in Dordogne. Wanneer iemand anders een lijst met de mooiste campings in Dordogne samenstelt, kan deze er echter heel anders uit zien. Smaken verschillen natuurlijk. Ongeacht op welke van de vijftien mooiste campings in Dordogne u uw vakantie doorbrengt, u bent verzekerd van een onvergetelijke tijd. Of u nou alleen met uw partner, of met het hele gezin op vakantie gaat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here