De voorbereidingen in Bèdoin

0
727

Vive Le Tour!

Een minireeks over de touretappe door Bèdoin- deel 2

Gisteren zijn we begonnen met deze blog over de voorbereidingen van het Tourdorp Bèdoin. Voor wie de eerste blog gemist heeft, ZonnigzuidFrankrijk.nl gaat je deze week alles vertellen over hoe dit dorp zich voorbereid op quatorze Juillet, oftewel 14 juli. Dan gaan de renners in de Tour de France via Bèdoin de Mont Ventoux op, waar ze vervolgens finishen.

Wielermonument bij Bèdoin
Wielermonument bij Bèdoifinishen.

De verwachting is dat er veel mensen komen kijken en dat het dus vrij druk wordt in het dorp. Niet alle inwoners zijn daar even blij mee, zo ontdekten jullie verslaggevers. Er zijn inwoners die Bèdoin ontvluchten vanwege die drukte. Zij zijn geen wielerfanaten en vinden die drukte om een paar mensen die langsfietsen, maar niets. Nu kun je dit als wielerfan gek vinden, vanwege het feit dat de Tour de France één van de grootste, zo niet de grootste wielerwedstrijd van de wereld is. Toch is het niet vreemd als de inwoners het hier niet zo bijzonder vinden dat er mensen de ‘Grote reus van de Provence’ beklimmen. Zij zien namelijk elk jaar duizenden mensen op de fiets naar boven gaan. Die gaan natuurlijk niet zo snel als de professionals in de Tour, maar velen van hen komen wel boven op de top aan. Zwetend, steunend en kreunend, maar ze komen er! En dus, bereiden sommige inwoners zich voor op een dagje buiten hun eigen dorp.

De gemeente Bèdoin is ook al druk bezig met de voorbereidingen op deze drukke dag. Zo heeft het samen met het departement Vaucluse en de gemeente Vaison La Romaine, een kaart gemaakt waarop informatie te vinden is voor die dagen. Hierop staat waar mensen kunnen parkeren, gaan staan kijken, waar de huldiging van de etappewinnaar plaatsvindt etc. Deze kaart is te halen bij het zwembad en het Office du toerisme van Bèdoin.

Wil jijzelf gaan kijken op de Mont Ventoux naar de Tour de France? Dan geef ik je de tip om vroeg naar het dorp te gaan, want om 8.00 uur ’s ochtends sluit de weg naar de top al!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here