De zes beste tips voor Zwarte Zaterdag!

0
1272
Zwarte Zaterdag (foto: EPA)
Zwarte Zaterdag (foto: EPA)

De zes beste tips voor Zwarte Zaterdag!

Zwarte zaterdag. Een term die veel vakantiegangers waarschijnlijk maar al te bekend voorkomt. Ieder jaar zijn er meerdere zogenaamde ‘Zwarte zaterdagen’. Dagen waarop je de snelweg naar het zonnige zuiden van Frankrijk maar beter kunt vermijden. Deze zwarte zaterdagen worden mede veroorzaakt doordat campingplaatsen en vakantiehuisjes vaak van zaterdag tot zaterdag verhuurd worden. Hierdoor is het op bepaalde zaterdagen een drukte van jewelste op de snelweg. Hierbij een aantal handige tips hoe je het beste om kunt gaan met deze drukke dagen.

Zwarte Zaterdag (foto: EPA)
Zwarte Zaterdag (foto: EPA)

1: Bereid je reis tijdig voor

De data waarop er sprake is van de zogenaamde zwarte zaterdagen, zijn al ruim van tevoren bekend. Het is dan ook verstandig om hier rekening mee te houden bij het inplannen van je vakantie. Vertrek een dagje eerder of later van huis, en omzeil zo de grootste drukte.

2: Neem eens de toeristische route

Bijna iedereen kiest ervoor om over de snelweg naar Zuid-Frankrijk te rijden. Dit is op zich een logische keuze, omdat het de snelst mogelijke autoroute is als je niet in de file staat. Wat veel mensen echter vergeten, is dat je ook prima binnendoor naar Zuid-Frankrijk kunt rijden. Natuurlijk duurt het iets langer om op deze manier naar Zuid-Frankrijk te rijden, maar je vermijd wel mooi de files, en, nog beter, je hoeft niet te betalen voor de peage!

Kun je echt niet op een andere dag weg? Kun je de Zwarte zaterdag niet vermijden? Lees dan snel verder!

3: Zorg voor voldoende eten en drinken

De meest voor de hand liggende tip: zorg voor voldoende eten en drinken. Niets is vervelender dan in de hitte in de file staan zonder drinken. Zorg vooral voor voldoende water. Van suikerhoudende dranken als cola krijg je juist nog meer dorst! Neem ook genoeg brood mee. Brood heeft als voordeel dat het goed vult, en gezond is. Naast brood is het ook lekker om rolletjes pepermunt, of kleine zakjes snoep mee te nemen. Denk er vooral aan om ook iets zouts mee te nemen! Als je in de volle zon in de file staat, moet je vaak erg veel zweten. Dan is het goed om ervoor te zorgen dat je genoeg zout binnenkrijgt. Let op: je moet ook niet teveel drinken. Als je teveel drinkt zonder dat je iets zouts eet, voel je je al snel flauw. Dit is niet goed als je nog een eindje moet rijden.

4: Tank voordat je in de drukte beland

Het is verstandig om ervoor te zorgen dat de auto over een welgevulde tank beschikt, voordat je in de file staat. Niets is stressvoller dan in de file staan terwijl het metertje van de benzine bijna op ‘0’ staat. Je weet immers niet wanneer je het eerstvolgende tankstation tegenkomt. Natuurlijk kun je nooit precies voorspellen waar de file staat, maar uit eerdere jaren is gebleken dat je ten hoogte van de stad Lyon het begin van de drukte kunt verwachten.

5: Blijf rustig

Als je in de file terechtkomt, maak je dan niet druk. Om je heen rijden genoeg lotgenoten. Niemand vind het leuk om in de file te staan. Bovendien: als je je loopt op te winden in de hitte, krijg je het alleen maar warmer. Dit kan vervelende gevolgen hebben, zoals flauwvallen.

6: Tot slot

Wat er ook gebeurt.. altijd blijven lachen! Uiteindelijk is de heen- of terugreis gewoon een onderdeel van je vakantie. Het heeft absoluut geen zin om je rot te voelen omdat je in de file staat. Daar lost de file niet van op. Zet een lekker muziekje op, doe een raampje open, en denk eens aan die heerlijke tijd die je in je vakantie gaat beleven, of hebt beleeft!

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here