Drie redenen voor een vakantie in Gers

0
772
Vakantie in Gers

Waarom het departement Gers een heerlijke vakantiebestemming is

Het departement Gers is een van de minder bekende vakantiegebieden in het zuiden van Frankrijk. Waar departementen als Ardèche, Drôme en Dordogne bij iedereen wel bekend staan als geliefde vakantiebestemmingen, is dit gebied in het zuiden van Frankrijk relatief onbekend. Er is echter veel te zien en te beleven in het departement Gers, dat ook wel bekend staat als het ‘Toscane van Frankrijk’. Wij zetten drie redenen op een rij om komend jaar voor een vakantie in Gers te kiezen!
Vakantie in Gers

Prachtige historische bezienswaardigheden

Het departement Gers kent een zeer rijke geschiedenis. Dit is terug te zien in de verschillende mooie bezienswaardigheden in dit gebied. Zo is Villa de Séviac, bij het plaatsje Montréal een mooi voorbeeld van een dergelijke bezienswaardigheid. Deze bijzondere Romeinse villa staat bekend om haar prachtig bewaard gebleven mozaïekvloeren. Ook het kasteel van Lavardens en de abdij van Flaran zijn meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren.
Lees hier alles over de verschillende bezienswaardigheden in Gers
Vakantie in Gers

Indrukwekkende bastideplaatsjes

Naast de vele mooie bezienswaardigheden in dit gebied zijn er in het departement Gers ook veel mooie bastideplaatsjes te vinden. Zo is het eerder genoemde plaatsje Montréal een mooi voorbeeld van een dergelijk bastideplaatsje. Met haar rechte middeleeuwse straatjes en haar centrale plein is dit plaatsje een schoolvoorbeeld van een bastide. Anders is het plaatsje Fourcès. Ook dit is een bastideplaatsje, al kent dit plaatsje geen kaarsrechte straatjes. Sterker nog: in tegenstelling tot vrijwel alle andere bastideplaatsjes in het zuiden van Frankrijk is Fourcès niet rechthoekig, maar rond! Dit schitterende plaatsje staat onder meer bekend om haar leuke brocante markt. Een ander leuk plaatsje is Larressingle. Larressingle is geen typisch bastideplaatsje, maar staat ook wel bekend om het feit dat het het kleinste vestingplaatsje in heel Frankrijk is. Ondanks het feit dat het plaatsje niet heel erg groot is, kunt u hier gerust een middagje doorbrengen. De combinatie van haar prachtige oude gebouwen, haar hoge muren en donjonkasteel maken van Larressingle een plaatsje dat u echt eens gezien moet hebben.
Lees hier alles over de mooiste plaatsen in Gers
Vakantie in Gers

Departementshoofdstad Auch

Auch is de hoofdstad van het departement Gers en heeft veel te bieden. Zo is een bezoekje aan haar historische stadscentrum absoluut de moeite waard. Hier kunt u naar hartenlust winkelen, door de prachtige straatjes slenteren of genieten van een heerlijk drankje op een van de verschillende terrasjes. Wanneer u deze plaats bezoekt kan een bezoekje aan haar Escalier Monumental niet ontbreken. Dit zijn oude trappen met maar liefst 234 treden. Vanaf de top van deze trappen kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Vanwege haar gunstige ligging is Auch een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in Gers.
Lees hier alles over Auch
Vakantie in Gers
Tot slot staat deze streek bekend om haar prachtige natuur. Gers heeft haar bijnaam als het ‘Toscane van Frankrijk’ te danken aan haar glooiende landschap met uitgestrekte velden. Deze streek is een ideale vakantiebestemming voor wandelaars en fietsers. Bent u nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor de komende zomervakantie en wilt u graag uw vakantie doorbrengen in een wat minder toeristisch gebied? Dan is een vakantie in Gers absoluut aan te raden!

Wilt u uw vakantie ook doorbrengen in dit schitterende gebied? Vindt snel een leuk vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel bij onze partners:

Vakantiehuizen in Gers
Campings en vakantieparken in Gers
Hotels in Gers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here