Een vakantie in Frans Baskenland deel 1: De reis

0
1413
Frans Baskenland
Frans Baskenland

Een vakantie in Frans Baskenland- deel 1: De reis

Frans Baskenland. Een regio die wat minder bekend is bij de vakantieganger. Dit jaar is Frans Baskenland de vakantiebestemming van het team van Zonnigzuidfrankrijk.nl. Middels deze blogserie delen wij onze belevenissen in dat onbekende stukje zuid-Frankrijk: Frans Baskenland.

Vrijdag 4 juli zijn de redacteuren van ZonnigzuidFrankrijk vertrokken naar het deel van de Aquitaine dat Frans Baskenland genoemd wordt.

Frans Baskenland
Frans Baskenland
De komende drie weken vertellen wij middels deze blog over een gebied dat nog niet zo toeristisch is, maar wel schitterende steden, dorpen, bezienswaardigheden en natuur bevat. Een aantal hiervan, staan al op de website zoals Biarritz, Bayonne en Dune du Pyla, maar de komende weken gaan we ook leuke nieuwe bezienswaardigheden toevoegen.

Onze reis begon vrijdag al vrij vroeg, toen wij om 7.30 uur ‘s ochtends vertrokken naar Nanteuil-en-Vallee. In dit pittoreske dorpje in de Limousin hadden wij een overnachting geboekt in een Bed&Breakfast. Tijdens de reis konden wij bij de Péagepoortjes zo doorrijden dankzij onze tolbadge. Deze badge is in Nederland te koop bij de ANWB en in België bij VAB en geeft bij de Péagepoortjes een piepje als deze verbinding maakt met het poortje. Vervolgens gaat de slagboom omhoog en kun je doorrijden. Het geld wordt afgeschreven van de rekening die je opgeeft in de winkel. Je hoeft dus nooit een kaartje te trekken of moeilijk te doen met contant geld. Ideaal dus!

Na een redelijk voorspoedige reis, met alleen file bij Parijs, kwamen wij aan in B&B La Belle Époque. Daar werden wij door de twee vriendelijke Britse eigenaren opgewacht met een koel drankje. Heerlijk! Voor €60,- overnachtten wij in de Comfort Room en kregen wij zaterdag een echt Frans ontbijtje met vers stokbrood, croissants en fruit. Met een volle maag en nog een stuk heerlijke Carrot Cake op zak, vertrokken wij naar onze eindbestemming Frans Baskenland. Een reis van ongeveer 4 uur die ons deels over schitterende binnenwegen leidde, en waarbij we het bos van Landes vanuit de auto konden bewonderen. In Hasparren aangekomen bleek zowel het weer als het vakantiehuis prachtig te zijn.

Maandag 7 juli. Na een dagje uitrusten en uitpakken, wilden we vandaag wel iets van de omgeving zien dus besloten we een rondritje te maken. We kwamen uit bij de grotten van Isturitz & Oxocelhaya. Helaas is hier het maken van foto’s ten strengste verboden maar dat maakt ze niet minder mooi. Vanuit de grot van Isturitz ga je 90 trappen naar beneden naar de grot van Oxocelhaya. Deze tocht duurt officieel 45 minuten, maar onze gids was erg enthousiast en vertelde wel 1,5 uur over de geschiedenis van deze grotten. Leuk, maar wel lang en lastig als Frans niet je moedertaal is.

Dinsdag wilden wij naar het strand dus reden wij naar Ondres Plage, een strand vlakbij Bayonne. Een prachtig strand, naar verluidt een van de mooiste stranden van Frans Baskenland, aan de Atlantische Oceaan met grote golven en een grote, gratis parkeerplaats vlakbij. Helaas liet het weer het niet toe om daar lekker te gaan liggen zonnen, maar wel een plek om met zonnig weer naar terug te keren. Nu regende het helaas nogal hard. Dus reden we terug naar het huis om daar lekker met een boek op de bank te gaan zitten en te gaan werken aan ZonnigzuidFrankrijk. Wat we de komende dagen gaan doen in het prachtige Frans Baskenland is nog onbekend, maar we houden jullie op de hoogte!

Frans Baskenland
Frans Baskenland