Een vakantie in Frans Baskenland deel 2: Pelgrims en een moeilijke kloof

0
1155

Frans Baskenland. Een regio die wat minder bekend is bij de vakantieganger. Dit jaar is Frans Baskenland de vakantiebestemming van het team van Zonnigzuidfrankrijk.nl. Middels deze blogserie delen wij onze belevenissen in dat onbekende stukje zuid-Frankrijk: Frans Baskenland.

Frans Baskenland
Frans Baskenland

Saint Jean Pied de Port: pelgrimsdorp in Frans Baskenland

Donderdag 10 juli gingen wij naar het charmante dorpje Saint Jean Pied de Port, in het zuiden van Frans Baskenland. Voor de pelgrims op weg naar Santiago de Compostella het laatste dorp voor de Spaanse grens en tevens een geliefde overnachtingsplaats voor deze sportievelingen. Wij zagen vele wandelaars met grote tassen op de rug uitgeput het dorp in komen en kregen heel veel respect voor die sportieve prestatie. Ook voor niet-pelgrims is het dorp een bezoekje waard vanwege de schattige huisjes en het mooie fort op de top van een heuvel. De tocht naar dit fort is redelijk pittig voor mensen die niet zo sportief zijn aangelegd maar zeker wel de moeite waard want hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de prachtige omgeving van Frans Baskenland.

Corniche Basque: prachtige kustroute in Frans Baskenland

Zaterdag 12 juli hebben de redacteuren van zonnigzuidfrankrijk.nl een prachtige tocht langs de kust gemaakt. Via Bayonne en Biarritz, de bekendste badplaatsen in Frans Baskenland, kwamen wij terecht in het plaatsje ‘Socoa’, in het Baskisch ook wel ‘Zokoa’ genoemd. Dit lieflijke plaatse heeft een klein maar erg prettig strandje. Op warme zomerdagen is het hier, zo hebben wij ervaren, erg goed vertoeven. Vlak naast Socoa ligt het plaatsje Saint Jean de Luz. Dit dorpje heeft een prachtige haven die Venitiaans aandoet. Vervolgens reden wij de Corniche Basque, een schitterende weg langs de kust richting Spanje. Deze weg heeft verschillende uitzichtplekken waar je even kunt stoppen om te genieten van het uitzicht en foto’s te maken. Iets wat ook zeker de moeite waard is.

Gorges de Kakuetta: schitterende kloof in Frans Baskenland

Twee dagen later op maandag 14 juli, hebben wij een andere natuurlijke schoonheid bezocht, namelijk de Gorges de Kakuetta. Een prachtige kloof bij het dorpje Sainte-Engrâce. Hier kun je een prachtige wandeling doorheen maken, maar heeft wel een gebruiksaanwijzing. De wandeling duurt in totaal ongeveer drie uur. De eerste twee uur stijg je naar een grot aan het einde van de kloof en het laatste uur is om terug te lopen naar het begin van de kloof. Dit gaat sneller omdat je dan afdaalt wat je op de heenweg klom. Het is een vrij lastig parcours dus wij raden het met klem af om het met kleine kinderen te doen of deze kloof te bezoeken als je slecht ter been bent. Ook handig om te weten: Het kan nogal glad zijn dus het is wel handig om schoenen met een goed profiel aan te doen als je deze kloof bezoekt. Neem je deze tips tot je en je bezoekt de Gorges de Kakuetta, dan heb je een schitterende ervaring. Dat garanderen wij!

Frans Baskenland
Frans Baskenland

[adrotate group=”1″]