Etappe 10: Annecy – Le Grand-Bornand

0
552

Etappe 10: Annecy – Le Grand-Bornand

Ook in 2018 rijdt de Tour de France weer gedeeltelijk door Zuid-Frankrijk. In deze blogserie geven we per Zuid-Franse etappe een aantal tips van mooie steden en dorpen en bezienswaardigheden die in de buurt te bezoeken zijn. Zo kunt u het bekijken van de Tour de France combineren met een leuk uitstapje. Etappe 10 gaat in 158,5 kilometer van Annecy naar Le Grand-Bornand.
Annecy

Annecy

De startplaats van de etappe Annecy – Le Grand-Bornand staat bekend als het Venetië van de Alpen of de parel van de Alpen en wordt ook wel de mooiste stad van Frankrijk genoemd. Dat klinkt wel heel veelbelovend, maar nog niet overtuigend genoeg? Laat u dan overhalen om deze stad te bezoeken door het Palais de L’Isle. Deze gevangenis uit de 12e eeuw na Christus is het symbool van de stad en een van de meest gefotografeerde monumenten van Frankrijk. Of breng een bezoek aan de kathedraal van Saint-Pierre, het Château d’Annecy en de Basilique de la Visitation. U gaat er zeker geen spijt van krijgen!
Lees meer over Annecy…
Lac d'Annecy

Lac d’Annecy

Het Lac d’Annecy is een groot meer in de buurt van Annecy en is een geliefde vakantiebestemming. Rondom dit meer zijn dan ook verschillende mooie campings te vinden. Het Lac d’Annecy is met name zeer geliefd bij watersporters vanwege de vele mogelijkheden op dit gebied. Als u een wat langere vakantie heeft gepland in de omgeving van Annecy en u heeft in augustus ook nog de mogelijkheid hier heen te gaan, dan is het Fête du Lac een aanrader. Deze spectaculaire vuurwerkshow wordt ieder jaar georganiseerd bij het Lac d’Annecy.
Lees meer over het Lac d’Annecy…
Chemin de fer du Montenvers

Chemin de fer du Montenvers

Deze tandradbaan gaat van het plaatsje Chamonix naar de 1.913 meter hoge Montenvers en hier rijdt een toeristisch treintje over heen. Dit treintje is al jaren een van de populairste bezienswaardigheden in deze omgeving. Niet zo gek ook, want vanaf het uitzichtpunt op de Montenvers waar dit treintje stopt, heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.
Lees meer over Chemin de fer du Montenvers…
Chamonix

Chamonix

Als u een uitstapje plant naar Chemin de fer du Montenvers, zorg dan dat u ook wat tijd vrij heeft om het plaatsje Chamonix te bekijken. Daar gaat u geen spijt van krijgen! Chamonix ligt aan de voet van de Mont Blanc en is een van de grootste gemeenten van Frankrijk met een totale oppervlakte van 245 vierkante meter. Vooral natuurliefhebbers, wandelaars en bergbeklimmers kunnen hier hun hart ophalen en Chamonix staat daarom ook wel bekend als de hoofdstad van de Franse bergsport. Het zal u dan ook niet verbazen dat in 1924 hier de Olympische Winterspelen hebben plaatsgevonden.
Lees meer over Chamonix…

Over de etappe Annecy – Le Grand-Bornand

De etappe Annecy – Le Grand Bornand is de eerste bergetappe van de Tour de France 2018 en het zal voor een aantal renners wennen zijn om van de vlakte, echt bergop te moeten gaan rijden. Renners die in eerdere etappes tijd hebben verloren, krijgen het deze tiende etappe waarschijnlijk moeilijk. Met name de Col de Croix Fry (7% over 11,3 km) en het plateau de Glières (11,2% over 6 km) vormen een uitdaging. Dit moet dan ook wel een spannende etappe worden!

De etappe Annecy – Le Grand-Bornand zelf bezoeken?

Wilt u de etappe Annecy – Le Grand-Bornand zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Vakantiehuizen in de omgeving van deze etappe
Campings in de omgeving van deze etappe
Hotels in de omgeving van deze etappe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here