Etappe 10: Escaldes-Engordany-Revel

0
639
Escaldes-Engordany-Revel

Deze zomer mag met recht een heuse sportzomer genoemd worden. Naast de Tour de France vinden dit jaar ook het Europees Kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen plaats. In deze blogserie vestigen wij onze aandacht op het grootste en mooiste wielerspektakel ter wereld: de Tour de France. Hierbij kijken wij niet alleen naar het parcours en de renners, maar ook naar de vele leuke bezienswaardigheden, steden en dorpen in de omgeving.

Etappe 10: Escaldes-Engordany-Revel

Na de super zware bergetappe van gisteren , rijdt het peloton vandaag weer Frans grondgebied binnen. Anders dan de etappes van de afgelopen dagen, kent deze etappe slechts twee beklimmingen.Escaldes-Engordany-Revel De eerste beklimming vindt al vroeg in de etappe plaats, zo moeten de renners vrijwel direct na aanvang van de etappe de Port d’Envalira over, een beklimming van de eerste categorie. Pas op zeven kilometer van de finish in het plaatsje Revel ligt de tweede beklimming van de dag, de beklimming van de Côte de Saint-Ferréol: een beklimming van de derde categorie. Met het oog op het parcours van deze etappe, kan dit wel eens een dag worden waarop de aanvallend ingestelde renners in het peloton beloond worden.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Escaldes-Engordany-Revel

Een groot deel van deze etappe vindt plaats in het departement Ariège. Hoewel de Ariège een wat minder bekend gebied is dan bijvoorbeeld de regio Languedoc-Roussillon of de Ardèche, is het wel een erg mooi gebied met tal van indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de grot van Niaux, de grot van Bédeilhac, de grot van Lombrives en mooie kastelen als het kasteel van Foix en Montségur. Mooie steden in de omgeving zijn er ook in overvloed, waaronder het prachtige Foix en Tarascon-sur-Ariège, maar zeker ook Mirepoix, met haar kenmerkende vakwerkhuisjes. Elk van deze plaatsjes is absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Escaldes-Engordany-Revel?

De etappe van vandaag is op het lijf geschreven van de renners die enerzijds op achterstand staan in het algemeen klassement, maar na de slopende bergetappes nog wel over genoeg energie beschikken. Het zou ons niets verbazen als deze etappe gewonnen wordt door Peter Sagan.
Escaldes-Engordany-Revel

De etappe Escaldes-Engordany-Revelbijwonen?

Wilt u de etappe Escaldes-Engordany-Revel zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.


[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here