Etappe 11: Albertville – La Rosière

0
490

Etappe 11: Albertville – La Rosière

Ook dit jaar rijden de renners van de Tour de France door Zuid-Frankrijk. De komende weken krijgt u per zuid-Franse etappe een aantal tips voor leuke uitstapjes in de omgeving. Zo kunt u het bekijken van de Tour de France combineren met een leuke bezienswaardigheid, stad of dorp. Etappe 11 gaat van Albertville naar La Rosière en is 108,5 km lang.
Lyon

Lyon

Lyon is een stad in Rhône-Alpes voor de levensgenieters onder ons, want Lyon staat ook wel bekend als ‘Capitale de la Haute Cuisine’ en in de omgeving worden diverse heerlijke wijnen geproduceerd. Ook heeft de charmante stad qua culturele uitstapjes veel te bieden zoals de opera en de kathedraal Saint-Jean-Baptiste. Voetballiefhebbers kunnen het stadion van Olympique Lyon bekijken. Met ook nog charmante straatjes en als ‘Stad van de Zijde’, is dit een veelzijdige plaats met voor ieder wat wils.
Lees meer over Lyon…
Grenoble

Grenoble

Grenoble, nog zo’n mooie stad! Evenals Lyon staat ook Grenoble bekend om haar mooie binnenstad. Hier kunt u onder meer het fort van Grenoble en het prachtige paleis van het Parlement van Dauphiné bezoeken. Ook een bezoekje aan het museum van Grenoble is meer dan de moeite waard. Hier kunt u onder meer werken van Andy Warhol, Rubens en Gaugin bewonderen.
Lees meer over Grenoble…
Vercors

Vercors

De Vercors is een van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk met indrukwekkende bergkammen en uitgestrekte bossen. Natuurliefhebbers kunnen hier prachtig wandelen, bergbeklimmen en genieten van het mooie uitzicht. Als u liever toch iets cultureels gaat doen en een grote historische interesse heeft, kunt naar het dorpje Vassieux rijden. Hier zit namelijk een museum over het Franse verzet in de Tweede Wereldoorlog, want het verzet was in dit gebied heel actief.
Lees meer over de Vercors…

Over de etappe Albertville – La Rosière

De etappe Albertville – La Rosière is een relatief korte maar heftige etappe van 108,5 km. De eerste serieuze klim in deze etappe is de Col de Bisanne met een stijgingspercentage van 8,2 over 12,4 km. Vervolgens rijden de renners richting de Col du Pré met een stijging van 7,7 over 12,6 km en de Cormet de Roselend. Deze beklimming is 5,7 km met een stijging van 6,5%. Ook zit er aan het einde van deze etappe nog wel een pittige beklimming, want La Rosière ligt op een hoogte van 1855 meter en om daar te komen, moeten de renners nog een beklimming van 17,6 km rijden met een stijging van 5,8%. Daarna wacht hen wel een schitterend uitzicht! Wat zal deze korte etappe doen met het klassement? Het belooft een mooie rit te worden!

De etappe Albertville – La Rosière zelf bezoeken?

Wilt u de etappe Albertville – La Rosière zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.
Vakantiehuizen in de omgeving van deze etappe
Campings in de omgeving van deze etappe
Hotels in de omgeving van deze etappe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here