Etappe 11: Carcassonne-Montpellier

0
759
Carcassonne-Montpellier

De zomer staat dit jaar bol van de verschillende sportevenementen. Van het Europees Kampioenschap Voetbal, tot de Olympische Spelen en natuurlijk de Tour de France: voor de sportliefhebbers onder ons genoeg om van te genieten. In deze blogreeks vestigen wij onze aandacht op de Tour de France. Hoewel de strijd om de gele trui natuurlijk erg belangrijk is, schenken wij in deze blogreeks ook aandacht aan de omgeving waar de etappes door heen rijden. Van de vele mooie bezienswaardigheden tot aan de mooiste steden en dorpjes: niets blijft onbelicht.

Etappe 11: Carcassonne-Montpellier

Ja! Wat een heerlijke etappe beloofd dit te worden! Hoewel deze etappe qua routeprofiel een stuk minder spannend is dan de etappes van de afgelopen dagen, met slechts twee klimmetjes van de vierde categorie redelijk in het begin van de etappe, is deze etappe met name interessant vanwege de prachtige omgeving die zij doorkruist. De etappe zelf beloofd, met het oog op haar profiel, uit te monden in een massasprint. Carcassonne-Montpellier

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Carcassonne-Montpellier

De gedeeltes van de departementen Aude en Hérault waar de etappe CarcassonneMontpellier van vandaag doorheen rijdt, staan bekend om de vele prachtige steden en dorpen. Om te beginnen start de etappe van vandaag in Carcassonne, wereldberoemd vanwege haar prachtige middeleeuwse Cité. De finishlijn van de etappe ligt in de wonderschone stad Montpellier. De etappe van vandaag rijdt langs vele andere mooie plaatsjes die het benoemen waard zijn. Plaatsjes als Pézenas, Saint-Guilhem-le-Désert, Béziers, Narbonne, Agde, Minerve, Sète en Lagrasse zijn elk meer dan de moeite waard om eens met een bezoekje te vereren. Het moge duidelijk zijn: wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze regio is er absoluut genoeg te zien en te beleven.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Carcassonne-Montpellier?

Omdat de etappe met uitzondering van twee beklimmingen van de vierde categorie in de eerste helft nagenoeg vlak is, is het waarschijnlijk dat we vandaag een massasprint te zien gaan krijgen. Hierbij is het de vraag of en hoe topsprinters als Greipel, Kittel en Cavandish de afgelopen bergetappes in de Pyreneeën hebben kunnen verteren. Mits hij de etappes in de Pyreneeën heelhuids achter zich heeft kunnen laten, geven wij Kittel de grootste kans om deze etappe te winnen.
Carcassonne-Montpellier

De etappe Carcassonne-Montpellier bijwonen?

Wilt u deze etappe zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here