Etappe 11: Eymet-Pau

0
677
Eymet-Pau

Op zaterdag 1 juli begint de Tour de France 2017 weer. Het is vanaf dat moment weer 3 weken afzien voor de renners en genieten voor de liefhebbers van het grootste wielerspektakel ter wereld. Zonnigzuidfrankrijk.nl informeert u via onze blogserie over de moeilijkheden en mogelijkheden van elke etappe die verreden wordt in zuid-Frankrijk. Ook worden de mooiste steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe op een rijtje gezet. In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten over etappe 11: Eymet-Pau.Eymet-Pau

Etappe 11: Eymet-Pau

Woensdag 12 juli wordt de elfde etappe verreden van de Tour de France 2017 en deze gaat van Eymet naar Pau. Dit is een rit van 202 km en waarschijnlijk is het een sprinter of een avonturier die als eerste over de streep gaat. De klassementsrenners bewaren hier hun krachten voor de komende dagen, want dan gaat de Tour de France verder naar het hooggebergte van de Pyreneeën. Ook dit belooft weer een mooie etappe te worden met halverwege een aantal klimmetjes en de finish in het prachtige Pau. Deze prachtige stad in de Aquitaine verwelkomt het peloton alweer voor de 68 keer en de laatste keer dat de finish hier lag, was in 2012. Toen ging de Fransman Pierrick Fédrigo als eerste over de streep. Wij zijn benieuwd wie zijn opvolger wordt dit jaar.

Bezienswaardigheden in de omgeving van etappe 11: Eymet-Pau

In de nabije omgeving van deze etappe is genoeg te zien en te beleven Zo kunt u het bijwonen van deze etappe prima combineren met een uitstapje naar een van de vele bezienswaardigheden in de omgeving, zoals de indrukwekkende grot Font-de-Gaume, het prachtige kasteel Bonaguil en de abdij van Sauve-Majeure. Elk van deze leuke bezienswaardigheden ligt op ongeveer een uurtje rijden van de startplaats Eymet. Naast deze mooie bezienswaardigheden liggen er ook talloze leuke plaatsen in de omgeving van deze etappe, zoals: Bordeaux, Saint-Émilion, Mont-de-Marsan, Agen en Villeréal. De mooie stad Tarbes en het bedevaartsoord Lourdes liggen op zo’n drie kwartier rijden van finishplaats Pau.
Eymet-Pau

De etappe Eymet-Pau bijwonen?

Wilt u de etappe Eymet-Pau zelf bijwonen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here