Etappe 11: Pau – Cauterets

0
994
Pau

De Tour doorkruist Zuid-Frankrijk van oost naar west. In de nabije omgeving van de verschillende etappes zijn veelal prachtige bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Wij hebben dit jaar de etappes van de Tour de France die in Zuid-Frankrijk verreden worden in kaart gebracht. Hierbij beperken wij ons niet enkel tot de etappe zelf, maar zullen ook de leukste bezienswaardigheden en plaatsen in de nabije omgeving belicht worden.

Etappe 11: Pau – Cauterets

De etappe tussen Pau en Cauterets is de tweede etappe in de Pyreneeën, en zal verreden worden op 15 juli.Pau Daags na het wielerspektakel dat wij voorspellen voor de tiende etappe op quatorze juillet, worden in deze etappe twee zware bergen beklommen. Allereerst gaat het peloton over de Col d’Aspin. Behalve de Col d’Aspin zal het peloton ook de legendarische Tourmalet moeten beklimmen. Het zou ons niets verbazen als de klassementsrenners deze zware beklimming zullen gebruiken om de concurrentie een gevoelige tik uit te delen. De etappe finisht bij het plaatsje Cauterets, na een pittige slotklim van ongeveer 15 kilometer lang. Overigens maakt dit plaatsje onderdeel uit van een van de zwarte bladzijden uit het verleden van de Tour de France. De laatste keer dat dit plaatsje gastheer was van de Tour de France, verongelukte de Italiaanse wielrenner Fabio Casartelli tijdens de afdaling van Col de Portet-d’Aspet, op 18 juli 1995.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe

De etappe tussen Pau en Cauterets gaat door de prachtige, bergachtige omgeving van de Pyreneeën. Enkele bekende bezienswaardigheden in de nabije omgeving zijn onder meer het bekende bedevaartsoord Lourdes. Noordelijker ligt het mooie plaatsje Mont-de-Marsal. In de prachtige omgeving zijn vele wandel- en fietsmogelijkheden voor de liefhebbers.

Onze voorspelling: wie wint deze etappe?

Pau
Wij voorspellen dat de Tourmalet op deze dag de scherprechter zal zijn, en de favorieten voor het eindklassement zal scheiden van de overige renners. In principe is dit een etappe die op het lijf geschreven staat van de grote favorieten voor het eindklassement, zoals Alberto Contador of Vicenzo Nibali. Als Chris Froome zijn Tourvorm uit 2013 weer weet te behalen, maakt ook hij een goede kans op de dagzege. Wij denken echter dat dit groepje favorieten geklopt zal gaan worden door Nairo Quintana. De kleine Colombiaan heeft in de voorgaande jaren al laten zien waartoe hij in staat is. Wij verwachten dan ook dat Quintana tijdens deze etappe vanuit Pau een gevoelige tik gaat uitdelen aan een van de overige favorieten.

Deze etappe bijwonen?

Wilt u deze Touretappe bijwonen? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving, of zoek bij Booking.com naar een geschikt hotel in de buurt.

[wpgmza id=”5″]

 

[su_table]

RouteDatum
Tarbes – Arette La Pierre Saint Martin14 juli 2015
Pau – Cauterets15 juli 2015
Lannemezan – Plateau de Beille16 juli 2015
Muret – Rodez17 juli 2015
Rodez – Mende18 juli 2015
Mende – Valence19 juli 2015
Bourg-De-Péage – Gap20 juli 2015
Digne-les-Bains – Pra Loup22 juli 2015
Gap – Saint-Jean-de-Maurienne23 juli 2015
Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire24 juli 2015
Modane – L’Alpe d’Huez25 juli 2015

[/su_table]

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here