Etappe 12: Bourg-Saint-Maurice – Alpe d’Huez

0
537
Bourg-Saint-Maurice - Alpe d'Huez

Etappe 12: Bourg-Saint-Maurice – Alpe d’Huez

Ook in 2018 rijdt de Tour de France weer gedeeltelijk door Zuid-Frankrijk. In deze blogserie geven we per zuid-Franse etappe een aantal tips van mooie steden en dorpen en bezienswaardigheden die in de buurt te bezoeken zijn. Zo kunt u het bekijken van de Tour de France combineren met een leuk uitstapje. Etappe 12 gaat in 175,5 kilometer van Bourg-Saint-Maurice naar Alpe d’Huez. Ook in de nabijheid van de etappe Bourg-Saint-Maurice – Alpe d’Huez is genoeg te zien en te beleven!
Bourg-Saint-Maurice - Alpe d'Huez

Chambéry

Chambéry is de hoofdstad van het departement Savoie en staat bekend om haar prachtige historische binnenstad. Deze plaats vergaarde in de loop der eeuwen veel rijkdom doordat de plaats nagenoeg op een kruispunt van belangrijke handelsroutes lag. In de oude binnenstad van Chambéry kunt u onder meer het kasteel van de hertogen van Savoye bezoeken. Een andere bekende bezienswaardigheid van Chambéry is haar mooie Olifantenfontein. In deze mooie plaats kunt u gerust een dagje doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen.
Lees meer over Chambéry…
Bourg-Saint-Maurice - Alpe d'Huez

Gorges de la Bourne

Tussen de plaatsjes Villard-de-Lans en Pont-en-Royans ligt de indrukwekkende Gorges de la Bourne. Deze bijzondere kloof behoort tot de mooiste landschappen in dit gebied. De D531, de weg die door deze kloof heen loopt, is een van de meest spectaculaire routes ter wereld. Deze mooie kloof moet u echt eens gezien hebben!
Lees meer over Gorges de la Bourne…
Bourg-Saint-Maurice - Alpe d'Huez

De grot van Chorange

De grot van Chorange is een mooie grot bij het gelijknamige plaatsje. Volgens de kenners behoort deze grot, die aan het einde van de negentiende eeuw werd ontdekt, tot de allermooiste grotten in heel Frankrijk. Wanneer u deze grot bezoekt kunt u deelnemen aan een leuke rondleiding langs alle mooie elementen van de grot. De grot van Chorange, met haar vele prachtige, dunne stalactieten, is meer dan de moeite waard om te bezoeken.
Lees meer over de grot van Chorange…
Bourg-Saint-Maurice - Alpe d'Huez

Alpe d’Huez

De Alpe d’Huez, door sommigen ook wel de ‘Nederlandse berg’ genoemd, is de scherprechter in de etappe van vandaag. Deze spectaculaire beklimming is al vele malen opgenomen in het routeprofiel van de Tour de France. Ook in de etappe Bourg-Saint-Maurice – Alpe d’Huez zal deze beklimming weer voor spektakel zorgen!
Lees meer over Alpe d’Huez…

Over de etappe Annecy – Le Grand-Bornand

Dit is de derde achtereenvolgende etappe in de bergen. Voordat de renners aan het einde van deze loodzware etappe finishen op de Alpe d’Huez, moeten zij ook nog de zware beklimmingen van de Col de la Madeleine en de Col de la Croix de Fer over zien te komen. Met al deze zware beklimmingen kunnen de favorieten voor de eindzege van deze editie van de Tour de France zich niet verbergen. Er moet in totaal meer dan 65 kilometer geklommen worden! Het kan bijna niet anders dan dat we na deze etappe weten wie de grootste kans maken op de felbegeerde gele trui.

De etappe Bourg-Saint-Maurice – Alpe d’Huez zelf bezoeken?

Wilt u de etappe Bourg-Saint-Maurice – Alpe d’Huez zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.
Vakantiehuizen in de omgeving van deze etappe
Campings in de omgeving van deze etappe
Hotels in de omgeving van deze etappe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here