Etappe 12: Montpellier-Mont Ventoux

0
750
Montpellier-Mont Ventoux

De zomer van 2016 beloofd een sportzomer te worden om nooit te vergeten. Met het Europees Kampioenschap voetbal, de Olympische Spelen én natuurlijk de Tour de France, valt er genoeg te genieten. In deze blogreeks leest u alles over het grootste wielerspektakel ter wereld. Niet alleen worden de renners en de etappes besproken, ook bieden wij u een inzage in de vele prachtige steden, dorpjes en bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe.

Etappe 12: Montpellier-Mont Ventoux

Na de enigszins vlakke etappe van gisteren beloofd de etappe van vandaag bijzonder spectaculair te worden. De eindstreep van vandaag ligt namelijk op de top van de legendarische Mont Ventoux. De Mont Ventoux wordt ook wel de Reus van de Provence genoemd en heeft in het verleden al vaker een belangrijke rol gespeeld in de Tour de France. In het jaar 1967 was de Mont Ventoux toneel van een van de zwartste bladzijden in de geschiedenis van de Tour de France, toen Tom Simpson op de flanken van de Mont Ventoux overleed aan een combinatie van het gebruik van alcohol, amfetamines en totale uitputting. Een verschrikkelijke gebeurtenis, waar men tijdens het verloop van de etappe van vandaag ongetwijfeld een moment bij stil zal staan.Montpellier-Mont Ventoux

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Montpellier-Mont Ventoux

Het peloton rijdt vandaag door een omgeving met heel veel mooie plaatsen en bezienswaardigheden. Zo is de startplaats Montpellier al een bezoekje waard. Verder in de etappe komen de renners langs prachtige plaatsen als Sommières, Nîmes, Tarascon, Saint-Rémy-de-Provence, Cavaillon, Gordes, Venasque en Bédoin. Verder liggen er nog vele andere mooie plaatsen in de nabije omgeving, waaronder Avignon, Orange, Aigues-Mortes, Arles, Uzès, L’Isle-sur-la-Sorgue en Carpentras. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn er ook in overvloed. Wat te denken van de prachtige Pont du Gard, de arena’s van Nîmes en Arles, de abdij van Sénanque en het Palais des Papes in Avignon? Het moge duidelijk zijn: in de omgeving van deze etappe is bijzonder veel te zien en te beleven!

Onze voorspelling: wie wint de etappe Montpellier-Mont Ventoux?

Met de finish op de top van de Mont Ventoux kan het bijna niet anders dan dat de favorieten voor een podiumplaats van zich zullen laten spreken. Eigenlijk staat een ding op voorhand al vast zodra de Mont Ventoux wordt opgenomen in het parcours van de Tour: er gaan klassementsrenners tijd verliezen. Tenzij er al vroeg in de etappe een spectaculaire ontsnapping plaats vindt, kan het dan ook bijna niet anders dan dat een van de absolute favorieten als eerste over de eindstreep komt.
Montpellier-Mont Ventoux

De etappe Montpellier-Mont Ventoux bijwonen?

Wilt u de etappe Montpellier-Mont Ventoux zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here