Etappe 13: Bourg d’Oisans – Valence

0
513

Etappe 13: Bourg d’Oisans – Valence

Ook in 2018 rijdt de Tour de France weer gedeeltelijk door Zuid-Frankrijk. In deze blogserie geven we per zuid-Franse etappe een aantal tips van mooie steden en dorpen en bezienswaardigheden die in de buurt te bezoeken zijn. Zo kunt u het bekijken van de Tour de France combineren met een leuk uitstapje. Etappe 13 gaat in 169,5 kilometer van Bourg d’Oisans naar Valence. Ook in de nabijheid van de etappe Bourg d’Oisans – Valence is genoeg te zien en te beleven!
Crest

Crest

Crest is een prachtig plaatsje in het departement Drôme. Dit plaatsje staat bekend om haar Tour de Crest, een hoge middeleeuwse toren. Vanaf deze toren kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje Crest en haar omgeving. De waaghalzen onder ons kunnen er voor kiezen om vanaf de top van deze toren naar beneden te abseilen.
Lees meer over Crest…
Abdij van Léoncel

De abdij van Léoncel

De abdij van Léoncel ligt bij het gelijknamige plaatsje, ongeveer 37 kilometer ten zuiden van de finishplaats van de etappe van vandaag, Valence. Deze prachtige abdij behoorde toe aan de orde van de cisterciënzers en staat bekend om haar prachtige Romaanse bouwstijl.
Lees meer over de abdij van Léoncel…
Combe Laval

Combe Laval

Combe Laval is een van de meest spectaculaire routes in het natuurgebied Vercors. Deze route ligt tussen de gemeenten Saint-Jean-en-Royans en Saint-Laurent-en-Royans en is bekend vanwege de prachtige vergezichten. Een ritje over deze prachtige route is dan ook meer dan de moeite waard.
Lees meer over Combe Laval…
Palais Idéal

Het Palais Idéal

Het Palais Idéal is een bijzonder mooi bouwwerk bij het plaatsje Hauterives. Dit bijzondere bouwwerk is gedurende een periode van ongeveer dertig jaar gebouwd door de Franse postbode Ferdinand Cheval. In dit bouwwerk zijn allerlei landschappen en hoogtepunten uit de geschiedenis verwerkt.
Lees meer over het Palais Idéal…

Over de etappe Bourg d’Oisans – Valence

De etappe Bourg d’Oisans – Valence is relatief kort. Na de slopende etappes door de Franse Alpen, is de kans groot dat de aanvallers in het peloton vandaag op avontuur gaan. In tegenstelling tot de etappes van de afgelopen dagen, kent de etappe Bourg d’Oisans – Valence geen zware beklimmingen. De aanvallers zullen dan ook alles op alles moeten zetten om te voorkomen dat zij bijgehaald gaan worden en de etappe eindigt in een massasprint.

De etappe Bourg d’Oisans – Valence zelf bezoeken?

Wilt u de etappe Bourg d’Oisans – Valence zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Vakantiehuizen in de omgeving van deze etappe
Campings in de omgeving van deze etappe
Hotels in de omgeving van deze etappe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here