Etappe 13: Bourg-Saint-Andéol-Pont d’Arc

0
714

Met het Europees Kampioenschap voetbal, de Olympische Spelen en natuurlijk de Tour de France is er deze zomer genoeg te beleven voor de sportliefhebbers. Wij richten ons op de Tour de France, het grootste wielerspektakel ter wereld. Niet alleen laten wij ons licht schijnen op de renners en de verschillende etappes, maar ook op de leuke plaatsjes en bezienswaardigheden in de omgeving. In deze blogreeks krijgt u dan ook een prachtige inzage in de omgeving waar de renners door heen rijden.

Etappe 13: Bourg-Saint-Andéol-Vallon-Pont d’Arc

Na de spectaculaire etappe van gisteren staat er vandaag een zware individuele tijdrit voor de renners op het programma.Bourg-Saint-Andéol - Vallon -Pont d'Arc Deze individuele tijdrit is 37,5 kilometer lang en gaat door het welbekende vakantiegebied dat men kent als de Ardèche. De etappe gaat voor een deel door de beroemde Gorges de l’Ardèche, volgens velen de mooiste kloof van Frankrijk na de Gorges du Verdon. De grote vraag van vandaag is hoe de favorieten de zware beklimming van de Mont Ventoux van gisteren hebben weten te verteren en of zij, indien er niets anders op zit, in staat zijn om de schade van vandaag te beperken.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Bourg-Saint-Andéol-Pont d’Arc

Wanneer men denkt aan de Ardèche, denkt men al snel aan de Gorges de l’Ardèche. Deze prachtige kloof staat bekend als een van de mooiste stukjes natuur van heel Frankrijk. In en rondom deze kloof zijn verschillende indrukwekkende grotten te vinden, zoals Aven Marzal, Aven d’Orgnac, grotte de la Madeleine en de grot van Saint-Marcel d’Ardèche. Ook zijn plaatsjes in de Ardèche als Aubenas en Balazuc erg leuk om eens te bezoeken.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Bourg-Saint-Andéol-Pont d’Arc?

De etappe van gisteren heeft veel geëist van de renners, dat kan niet anders. Het zou ons niet verbazen als enkele tijdritspecialisten zich gisteren enigzins hebben ingehouden, om vandaag vol voor de etappewinst te gaan. Gezien het parcours moet deze individuele tijdrit zeer geschikt zijn voor een tijdrijder als Tony Martin. Het zou ons dan ook niets verbazen als hij vandaag hoge ogen gaat gooien en aan het eind van de dag de overwinning op mag eisen.
Bourg-Saint-Andéol - Vallon -Pont d'Arc

De etappe Bourg-Saint-Andéol-Pont d’Arc bijwonen?

Wilt u de etappe Bourg-Saint-Andéol-Pont d’Arc zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here