Etappe 14: Montélimar-Villars-les-Dombes

0
755
Montélimar-Villars-les-Dombes

Het Europees Kampioenschap Voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France. Er is genoeg sport deze zomer. In deze blogreeks vertelt de redactie van Zonnigzuidfrankrijk.nl u niet alleen alles over het parcours van de Tour de France, maar zeker ook over de vele leuke bezienswaardigheden, steden en dorpen in de omgeving van de etappe die absoluut een bezoekje waard zijn. Zo krijgt u niet alleen een inzage in de verschillende etappes door het zonnige zuiden van Frankrijk, maar komt u tegelijkertijd veel te weten over de mooiste plekjes in de omgeving.

Etappe 14: Montélimar-Villars-les-Dombes

De etappe van vandaag is een van de laatste kansen voor de sprinters in het peloton om een etappe te winnen. De etappe van Montélimar naar Villars-les-Dombes is nagenoeg vlak, op uitzondering van drie beklimmingen van de vierde categorie. Met haar 208,5 kilometer is het een vrij lange etappe, volgens sommigen bedoeld om snel de Alpen te bereiken voor de bergetappes die nog zullen volgen.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Montélimar-Villars-les-Dombes

De startplaats van vandaag, Montélimar, wordt door velen ook wel de ‘Poort naar de Provence’ genoemd, mede vanwege haar ligging aan de bekende autoroute du Soleil.Montélimar-Villars-les-Dombes Montélimar zelf is echter leuk om te bezoeken en dan met name haar oude binnenstad. Na haar vertrek vanuit Montélimar rijdt de tourkaravaan langs mooie plaatsen als Crest met haar bekende middeleeuwse toren, Valence, Romans-sur-Isère, Vienne en Lyon. Ook het plaatsje Hauterives, met haar indrukwekkende Palais Idéal van de postbode Cheval ligt op de route. Het Palais Idéal is een merkwaardig bouwwerk, dat u echt eens gezien moet hebben.

Onze voorspelling: wie wint de etappe Montélimar-Villars-les-Dombes?

Dat de favorieten hun krachten zullen sparen voor de nog volgende bergetappes in de Alpen, staat wel vast. Vandaag is de dag van de sprintploegen. De verwachting is dan ook dat sprinters als Greipel, Cavandish, Kittel en de Noorse renner Kristoff vandaag de lakens uitdelen, of er moet al eerder in de etappe een kopgroep gevormd worden die afstand neemt van het peloton. Een ding is op voorhand al duidelijk: wanneer de grote favorieten een ogenschijnlijk simpele etappe als vandaag zonder kleerscheuren doorkomen, zullen zij meer dan tevreden zijn.
Montélimar-Villars-les-Dombes

De etappe Montélimar-Villars-les-Dombes bijwonen?

Wilt u de etappe Montélimar-Villars-les-Dombes zelf meemaken, of een van de vele prachtige plaatsen in de omgeving van de etappe bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here