Etappe 14: Rodez – Mende

0
898
Rodez - Mende

Van de zware etappes in de Pyreneeën tot aan de minstens net zo zware etappes in de Alpen. De Tour de France rijdt dit jaar van oost naar west door Zuid-Frankrijk, waarbij de tourkaravaan langs vele leuke bezienswaardigheden, steden en dorpen komt. In deze blogserie belichten wij daarom niet alleen alle etappes, maar ook de leuke uitstapjes in de nabije omgeving.

Etappe 14: Rodez – Mende

Rodez - Mende
Bron: letour.fr

De etappe Rodez – Mende is geen etappe met zware beklimmingen waar de sprinters zich op stuk zullen fietsen, maar het is wel een heuvelachtige etappe. Het venijn van de etappe Rodez – Mende zit in het laatste gedeelte van de etappe. De klim naar de finishplaats Mende is een lastige beklimming van ongeveer drie kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van niet minder dan 10%. Een mooie kans voor de klassementsrenners om zichzelf te laten zien.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe

In de buurt van de etappe RodezMende zijn verschillende leuke bezienswaardigheden om te bezoeken. In de eerste plaats is zowel de startplaats Rodez als de finishplaats Mende absoluut de moeite waard om te bezoeken. Ook de kleinere plaatsjes Florac en Saint-Cirq-Lapopie moet u echt eens bezocht hebben. En wat te denken van het kasteel Belcastel? En het viaduct van Millau? En vergeet vooral de prachtige Gorges du Tarn niet met al haar natuurschoon. Met andere woorden: ook wanneer u geen wielerliefhebber bent, is er in deze omgeving genoeg te zien en te beleven.

Onze voorspelling: wie wint deze etappe?

Wij verwachten dat de etappe Rodez – Mende beslist gaat worden tijdens de beklimming naar Mende. Deze felle slotklim is een uitgelezen mogelijkheid voor renners als Sagan, Gilbert of Kwiatkowski om te ontsnappen aan het peloton, en zo als eerste over de finishstreep in Mende te rijden. Het zou ons dan ook niets verbazen als een van deze drie renners op 18 juli gehuldigd zal worden als winnaar van de etappe Rodez – Mende.
Rodez - Mende

Deze etappe bezoeken?

Wilt u de etappe Rodez – Mende in deze prachtige omgeving zelf bijwonen? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving, of zoek bij Booking.com naar een geschikt hotel in de buurt.

Filter op

 

[su_table]

RouteDatum
Tarbes – Arette La Pierre Saint Martin14 juli 2015
Pau – Cauterets15 juli 2015
Lannemezan – Plateau de Beille16 juli 2015
Muret – Rodez17 juli 2015
Rodez – Mende18 juli 2015
Mende – Valence19 juli 2015
Bourg-De-Péage – Gap20 juli 2015
Digne-les-Bains – Pra Loup22 juli 2015
Gap – Saint-Jean-de-Maurienne23 juli 2015
Saint-Jean-de-Maurienne – La Toussuire24 juli 2015
Modane – L’Alpe d’Huez25 juli 2015

[/su_table]

[adrotate group=”1″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here